Tedbirli Olmak ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda tedbirli olmak ile ilgili kompozisyon hakkında söz edeceğiz.

Herhangi bir durumda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için önceden alınan bazı önlemlere tedbir denir. Tedbir kişiyi daha kötü durumlarla karşılaşmaktan koruyan bir kalkandır. Aslında her şey an meselesidir. Bir anlık aksaklık her şeyi talan edebilir.

Eşeğini sağlam kazığa bağlamak deyimi geldi aklıma. Orada bahsedilen aslında tedbirli olmaktır. Sen tedbirini al ki işinde aksama olmasın gibisinden bir anlam çıkıyor. Mesela soğuk bir gün dışarı çıkmadan evvel üstümüze kalın giysiler almak bir tedbirdir. Ya da karlı günlerde başka bir şehre girmek istesek arabamıza kış lastiği ile zincir taktırmak kazaya yol açmamak, kötü bir şey olmaması için alınan sağlam bir tedbirdir. Dolayısıyla hangi konuda olursa olsun mutlaka bazı tedbirlerin önceden alınması gerekiyor. Böylelikle işimizi sağlama almış oluyoruz. Tedbiri elden bırakınca, çeşitli olumsuz durumlar yaşanması muhtemeldir. Sıcak bir zamanda yanımıza su almadan kırlara gittiğimizde orada su yoksa işimiz tabi ki çok zor olacaktır. Bunun gibi örnekler tedbirli olmanın önemini ortaya koymaktadır.

Sonuç itibariyle tedbirli olunca işlerimiz yolunda gider. Başımıza hiç beklemediğimiz durumlar gelme ihtimaline karşı önceden aldığımız bu tedbirler belki de hayat kurtaracak bunu bilemeyiz. O yüzden her ne yaparsak yapalım her zaman tedbirli olmakta fayda var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski