Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır ile ilgili Kompozisyon

Bu yazımızda üzüm üzüme baka baka kararır ile ilgili kompozisyon üzerinde kısaca duracağız.

Kişinin vaktinin çoğunu bir arada geçirdiği insanlarla arasında bazı davranış alışverişleri yaşanır. Yani siz biraz ona benzersiniz, o da biraz size benzer. Çünkü onunla aranızda ortak bir yaşantı vardır. Bundan dolayı huy olarak birbirinize benzeme durumu ortaya çıkar. Anlayacağınız iş dönüp dolaşıp arkadaşlık ilişkilerine geliyor.

Misal olarak sürekli takıldığınız kişi umursamaz bir özelliğe sahipse bir müddet sonra sizde de umursamaz tavırlar görülebilir. Yahut da o kimse disiplinliyse, bu davranıştan sizde de gözlemlenir. Eğer çok takıldığınız birinin bazı takıntıları varsa, onunla çok zaman beraber olduğunuz için o takıntılar size de sirayet edebilir. Dolayısıyla arkadaşların huyları, kişilik özellikleri bu konuda çok belirleyicidir. İnsan olan elbette başkalarıyla yakınlık kurmalıdır. Lakin onların huyu suyu kötü mü, davranışları ve ahlakı güzel mi gibi şeylere de önem verilmelidir. Aranızda yakınlık kurduğunuz kişilerin olumlu özellikleri varsa, bu iyi bir şeydir. Bir de sizi kötü etkileyebilecek davranışları varsa ki onlardan uzak durulmalıdır.

Son olarak bir asmada hep birbirini göre üzümler nasıl bundan etkileniyorsa sürekli birbiriyle iç içe olan, yakın olan insanlar da diğerinde gördüğü şeylerden etkilenir. Yani önceden farklı davranırken beraber çok vakit geçirdiği kişinin etkisiyle davranışlarında farklılık oluşabilir. Bu nedenle hemen herkes ile samimiyet kurulmamalıdır. Önce dışarıdan bir izlenim edinmek gerekiyor. Şayet içinizin ısındığı, ben bununla arkadaş olurum dediğiniz kişilerde olumsuz örnek olacak karakter yapısı, davranış biçimleri varsa en başından ondan uzak durulmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski