Varlığı Bir Şey Kazandırmayan İnsanların Yokluğu Hiçbir Şey Kaybettirmez Kompozisyon

Bu yazımızda varlığı bir şey kazandırmayan insanların yokluğu hiçbir şey kaybettirmez sözüyle ilgili kısaca kompozisyon yazacağız.

İnsan olarak hep bir tarafımız eksiktir. Bunu  tamamlamak için de başkalarına gereksinim duyarız. Sosyal ortamlar bu anlamda çok önemli bir rol oynamaktadır. Çünkü insanlarla birlikte olduğumuz zamanlarda sohbet ederek birçok şey kazanırız. Bunlar ders niteliğinde olan hayati konulardır.

Mesela daha önce yanlış yaptığımız bir şeyin farkına onlar sayesinde varabilir, kendimizi düzeltme yoluna gideriz. Bu sırada gülüp eğlenir kafamızı dağıtırız. Sonra da o kişilere iyi ki varsın deriz. Onların yokluğunda hiçbir şeyde tat alamayız. İşte böylesi kimseler varlığıyla bulunduğu yeri güzelleştiren, oraya anlam katan kişilerdir. Eğer onlar olmasa bunun eksikliğini hemen anlarız. Burada olsaydı da keyfimiz yerine gelseydi deriz. Hani bazı insanlar konuşurken etrafındakileri kahkahaya boğar. Bilgisiyle onları aydınlatır. Farklı fikirleriyle ışık verir. Görgüsüyle örnek olan bir kişiliktir. Onlar çevresine çok şey kazandıran faydalı insanlardır. Yani önemli olan başka insanlar bir şeyler katmak, yeni bakış açısı kazandırmaktır.

Bazı insanlar da nerede olursa olsun hiç ağzınız açmaz. Konuşmaya ortak olmaz. Sohbet etmez. Çekilir bir kenara kendi halinde takılır. Onların varlığı bir şey kazandırmadığı gibi yokluğu da doğal olarak bir şey kaybettirmeyecektir. Bizler de bulunduğumuz yere fayda sağlayan, orayı şenlendiren, insanlara yararı dokunan bir halde olursak varlığımızla çok şey kazandırabiliriz. Tam tersi durumunda işse varlığımız da yokluğumuz da çok önemli olmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski