Atatürk ile ilgili Duygu ve Düşünceler Kompozisyon

Mustafa Kemal Atatürk'e karşı duygu ve düşüncelerinizi dile getirdiğiniz kısa bir metin yazınız. Atatürk ile ilgili duygu ve düşünceler ile ilgili kompozisyon hakkında söz ettik.

Bana göre Atatürk çok akıllı bir insandı. Onun çok etkileyici bir akla sahip olması onu eşiz kılıyordu. Düşmana karşı savaş taktikleri geliştirmesi ve bunu kimseye hissettirmemesi ne kadar büyük bir zekaya sahip olduğunu gösterir. Aynı zamanda savaşlar ve karşılaştığı zorluklar karşısında yılmayan bir lider olmasına hayranlık duyuyorum.

Atatürk vatanına yürekten bağlıdır. Her koşulda aklında vatanının selameti vardır. Ona göre vatan ve millet en büyük meselemizdir. Bu uğurda çalışmaktan başka bir seçeneğimiz olmadığını düşündüğünü her fırsatta dile getirmiştir. Bilimde, sanayide, üretimde, tarımda sporda halkına yol gösteren böyle bir lider bir daha dünyaya gelmez herhalde. Yaptıklarına bakınca Atatürk’ün ter derinin milleti olduğunu, milletini çok önemsediğini açıkça görebiliyoruz. Bu yüzden onun gibi bir insan olmak vatanına bağlı olmak demektir. Onun düşünceleri yurdumuzun her tarafındaki insanların yüreğinde hep hissedilmektedir. Tam anlamıyla gurur duyulacak, ölümsüzlüğü hak eden biridir.

Kısacası Atatürk sanki özellikle devlet adamı olmak üzere dünyaya gelmiştir. Çünkü taşıdığı bütün nitelikler bunu doğrulamaktadır. O, korkusuz bir komutan, kıvrak zekalı bir yönetici, içinde bitmek bilmeyen bir vatan aşkı olan ileri görüşlülüğüyle aydınlık yarınlara yol açan bir önderdir. Atatürk’ün yolundan gitmek için de çağdaşlığa önem vermek gerekiyor. Yani bilim, eğitim gibi konuları öncelikli hale getirmeli, araştırmalı, vatanım, yükselmesi için yılmak nedir bilmeden çalışmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski