Öğretmen Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda öğretmen sevgisi ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Öğretmen sevgisi bambaşka bir sevgidir. Hepimiz daha okula adım attığımız günden bu yana öğretmenlerimize farklı bir sevgi duyarız. Bu sevgi onları yüceltir. Aynı zamanda öğretmene karşı bir çekingenlik ve utanma gibi duygularımız da olur. Bunun sebebi ise onların itibar sahibi olmasıdır.

Öğretmenin bir öğrencisini sevmesi çok kıymetlidir. Çünkü çocuklar öğretmeni tarafından sevilince kendini değerli görür. Bu durum onların kişisel gelişimine ciddi anlamda katkı sağlar. Hatta bazı çocukların ailesi tarafından hor görüldüğü oluyor. Onlar öğretmenini adeta anne veya babası yerine koyuyor. Onun sevgisiyle kendini daha iyi hissediyor. Bu yüzden öğretmen sevgisinin taşıdığı özel bir anlam bulunmaktadır. Yani öğretmeni tarafından sevilen çocuklar kendini özle hisseder. Bunun etkisiyle beraber kendine karşı saygısı gelişir. Demek ki benim de değer verilecek bir benliğim var diye düşünür. Bu aslında çocuklar için çok kıymetlidir.

Görüldüğü gibi öğretmen sevgisinin bir çocuk için önemi çok büyüktür. Çocuğun henüz yaşı gereği karşılanması gereken temel ihtiyaçları var. Bunlar arasında sevginin ayrı bir yeri vardır. Sevilme ihtiyacı giderilmeyen çocuklar ileriki yaşamında daha mutsuz ve kendini eksik bulan bir birey olurlar. O yüzden çocuğun sevgi gereksiniminin karşılanması gerekir. Bu anlamda öğretmenler de çocukları severse onlar adına önemli bir şey yapmış olurlar. Zaten öğretmen eğitimci olarak çocuğun nelere ihtiyacı olduğunu bilir. Öğrencilerine gösterdiği sevgi ve şefkatin onlar açısından ne denli önemli olduğunun farkındadır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski