Atatürk Neden Büyük Bir Liderdir Kompozisyon

Bu yazımızda Atatürk neden büyük bir liderdir kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Atatürk aydınlığı temsil eder. Onun askeri dehası çok yüksek seviyededir. Bu özelliği ile ordunun başında çok önemli bir lider konumundadır. Düşmanlara karşı geliştirip uyguladığı taktikler onları bozguna uğratmıştır. Her koşulda vatanını düşünmesi, milletin yararına olan her şeyi hayata geçirme fikri onu büyü bir lider yapmaktadır.

Atatürk sahip olduğu üstün zeka ve düşünme becerisi ile düşmanın kendisine saygı duymasını sağlayan eşsiz bir liderdir. Onun ileri görüşlü olması büyük kolaylıklar sağlamıştır. Yani öncesinden her şeyin nasıl olabileceğini ön görmesi ile düşman karşısında büyük bir üstünlük kazanmıştır. Karşılaştığı zorluklar karşısında yılmaması dik durmayı öğretmiştir. Aynı zamanda kahraman, cesaretli ve çağdaşlığı önemsemesi çok önemli bir ayrıntıdır. Atatürk yalnızca savaşta değil ülkesi için her alanda ışık tutan bir lider olmuştur. Mesela eğitim, bilim, teknoloji, çağdaşlık, kalkınma gibi konularda halka yol gösterişi ve örnek oluşu asla unutulmaz. Yaptığı devrimlerle devletimizin çağdaş uygarlık seviyesine giden yolunu açan büyük bir liderdir. Dolayısıyla bir anlamda geleceği gören bir yapısı vardır.

Sonuç olarak Atatürk askeri, siyasi, ekonomik konular gibi her alanda aklını çok iyi kullanan, millet ve devlet menfaatini her şeyin üstünde tutan bir özelliğe sahiptir. Onun liderliği sayesinde ülkemizi çok iyi yerlere gelmiştir. Çünkü onun gösterdiği ilim ve fen yolunda yürümek gelişmiş bir devlet olmanın baş şartıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski