Dini bayramlarla ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Bu yazımızda dinî bayramlarla ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Dini bayramlar bizim için çok özel günlerdir. Birkaç günden oluşmakla birlikte bu özel günlerde yakınlarımızı, hasta ve yaşlıları ziyaret etmek eski geleneklerimize bağlı olmak demektir. Bayram günlerinin yardımlaşmayı artırdığını, insanların birbirine karşı sevgi ve iyilik dolu duygular içinde olduğunu düşünüyorum. Herkes işini gücünü bırakır, sadece ziyaretler, bayramlaşmalar yapılır.

Mesela evine gitmediğimiz, hiç ziyarette bulunmadığımız akrabalarımızla bayramlarda görüşürüz. Onları arar, halini hatırını sorarız. Çocuklar için de bu günler şenlik anlamına gelir. Şeker toplamak için komşuların evlerine giden çocuklar onlarla bayramlaşır. Aynı zamanda büyükler çocuklara harçlık verir. Her açıdan dini bayramlar çok güzeldir. Kabir ziyaretleri yaparak dinimizin gereklerini yerine getirirken, herkes arasında bir selamlaşma ve bayramlaşma olunca toplumda huzurlu bir ortam oluşur.

Sonuç olarak dini bayramları iple çekiyorum. O günlerde kafamı yastığa koyarken içimizi tarif edilmez bir sevinç ve huzur kaplıyor. Sabah olup uyanınca yeni elbiselerimizi heyecanla giyer, abdestimiz alır, camiye koşarız. Eve geldiğimizde de ailecek güzle bir kahvaltı yapar ve onlarla bayramlaşırız. Birbirimize daha anlayışlı olur, çevremizde yardıma muhtaç kişileri gözetiriz. Dolayısıyla bu günler toplumuzda bir iyilik zinciri oluşur.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski