Bir İnsanı Dinlemek Ona En Büyük İnsancıllığı Göstermektir Kompozisyon

Bu yazımızda bir insanı dinlemek, ona en büyük insancıllığı göstermektir ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz.

Bir insanı dinlemek, onu önemsemek, benim için değerlisin demektir. Zaten böyle olmak lazımdır. Karşımızda biri konuşurken biz başka işlerle oyalanıyorsak bu, ona karşı büyük saygısızlık anlamına gelir. Çünkü konuşanı dinlemek çok önemli bir insanlıktır.

Mesela yakın bir arkadaşınıza bir şey anlatıyorsunuz diyelim. Siz söylemek istediğiniz her şeyi bütün samimiyetinizle ona anlatırken, onun aklı başka yerde olabilir. Yahut telefonla oyalanıyor olabilir. Bu durumda ona karşı duyduğunuz yakınlık biter. Araya bir soğukluk girer. Çünkü siz güzelce anlatırken, bunu önemsemeyip başka şeylere yönelmiştir. Konuşmalarda bu tür durumlarla sık karşılaşıyoruz. Aslında konuşanı dinlememek çok yanlıştır. Bizler asla böyle olmamalıyız.

Okulda ders işlenirken hocayı dikkatle dinlemeliyiz. Bize bir derdini anlatan birini ciddi bir şekilde dinlemeliyiz. Kim olursa olsun, ne ile ilgili olursa olsun anlatılan her şey dinlemeye değerdir. İnsana yakışan her zaman için bir insanı konuşma sırasında dinlemektir.

Sonuç itibariyle insanlar her gün kalabalık içine girmektedir. İş veya okul nedeniyle girdiğimiz bir yerde diğer insanlarla sürekli bir konuşma halinde olduğumuz için dinlemek de ayrı bir insani görev olarak karşımıza çıkmaktadır. O yüzden muhatap olduğumuz kişileri önemsediğimiz gösteren çok önemli bir kanıt isterseniz bunun adı bir insanı dinlemektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski