Duanın Gücü ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda duanın gücü ile ilgili kompozisyon hakkında paragraflar halinde kısaca bir metin yazacağız.

İnsanı ayakta tutan en önemli güç duadır. Dua ettiğimizde kendimizi sahipsiz ve çaresiz hissetmeyiz. Çünkü biliriz ki bizi gören duyan bir yaratıcımız var. Bu yüzden en kötü zamanlarımızda Allah'a sığınırız. Ellerimizi açar ona yönelir ve yalvarırız.

Duanın insana kattığı manevi bir iklim vardır. Bu iklim sayesinde hayata yeniden tutunmaya başlarız. Bu yüzden duayı hayatımızdan eksik etmemeliyiz. İnsanlar genellikle en çaresiz kaldığında dua etme ihtiyacı hissediyor. Oysa neşeli anlarımızda da Allah'ı anmalı, ona el açmalıyız. Çünkü bizler aciz bir kuluz. Dünyanın bir imtihandan ibaret olduğunu düşünürsek zaten her an duaya muhtaç oluyoruz. Müminler olarak ibadet ederek Allah'a kulluğumuz gösteriyoruz. Dua da en çok yaptığımız ibadetlerin başında gelmektedir. Dolayısıyla dua ibadetin özüdür. Dua etmek için illa bir sebep olması gerekmiyor. Her zaman için aciz olduğumuzu hatırlamalı, abdest alıp dua etmeliyiz. Hem kendimiz için , hem ailemiz, sevdiklerimiz ve tüm müminler için dua etmek çok faydalı olacaktır.

Sonuç olarak dua bizi yaratan Yüce Allah ile iletişime geçmenin en kısa yoludur. Bu ibadeti yaparken genellikle zorda kalmış oluyoruz. Allah'tan bizi sıkıntılardan kurtarmasını diliyoruz. Günahlarımızın affı için tövbe edip yalvarıyoruz. Tehlikelerden, kazalardan , belalardan, her türlü şerden korunmak için Allah'a sığınıyoruz. Bunu yaptığımız için daha güçlü olmaya başlıyoruz. Adeta dua sayesinde yeniden bir doğuş yaşıyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski