Dün Bugünün Anısı Yarın İse Düşüdür Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde dün bugünün anısı, yarın ise düşüdür sözü ile ilgili kompozisyon yazarken fikir edineceksiniz.

Halil Cibran “Dün, bugünün anısıdır ve yarın bugünün düşüdür.” demiştir. Bu sözle anlatılmak istenen mesele aslında hepimizin anladığı gibidir. Yani dün geçmişte kaldığı için artık bir anı haline gelir. Yarın ise yaşanacak günlerimizi ifade etmektedir. Yarınlar henüz gelmediği için zihnimizde bir düş olarak belirir. Bu nedenle düşlerimizi süsleyen her şey ilerisi için bize yaşama sevinci verir.

İnsan geçmişini hatırlayınca, eskiden yaşadığı, başından geçen olayları anlatınca anısını anlatmış olur. Çünkü anı kelimesi başımızdan geçen eskinden yaşanan olayları kapsar. Düş ise yarınlara dair kurduğumuz hayalleri belirtir. mesela küçüklüğümüzde önemli bir şey başımızdan geçmiştir. İyi veya çok güzle bir şey yaşamış olabiliriz. Onları bugün yakın çevremizdeki kişiler hatıra olarak anlatırız değil mi? İşte anılarımız belleğimizde yer edindiği için dünden izler taşır. Özellikle hiç unutmak istemediğimiz eskiden geçirdiğimiz çok mutlu anlarımızı birine mutlaka anlatma gereği duyarız. Dolayısıyla anılar bizi geçmişe götürmektedir. Yarınlarda ise neler yaşayacağımız heniz bilinmemektedir. Bundan dolayı yarınlara ait zihnimizde canlandırdığımız güzel düşlerimiz vardır.

Sonuç olarak içinde yaşadığımız şu an bugündür. Dün ise bugünden önceki dönemi kapsadığı ve eskide kaldığından anımız, başkalarına anlatacağımız hatıralarımızla doludur. Geleceği düşünerek kurduğumuz düşler de yarınlarımızdır. O zaman bugünlerimize güzel ve unutulmaz anılar sığdırmalıyız. Çünkü yarın olunca geri baktığımızda bu anıları düşünürken yüzümüzde bir tebessüm oluşur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski