Hedef ve Başarı Arasındaki İlişki Kompozisyon

Bu yazımızda hedef ve başarı arasındaki ilişki ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

İnsanın başarmak istediği şey aslında onun hedefidir. Yani kendimize koyduğumuz hedeflere ulaştığımız zaman başarılı sayılırız. Çünkü önceden belirlediğimiz bazı hedefler vardır. Bunlara ulaşmak için de belli bir zaman geçiyor. Bu süreçte de herhangi bir kesintiye meydan vermeden titiz bir çalışma sonunda başarıyı yakalıyoruz. İşte bunun adı hedefe ulaşmak şeklinde açıklanır.

Örneğin her alanda varmak istediğimiz bir nokta olur. Bu nokta bizim için gerçekleşmesini istediğimiz hedefin ta kendisidir. Onun için de çalışıp uğraş verdiğimizde emeğimizin karşılığını alınca başarılı olmuşuz demektir. Bir sınavı kazanmayı hedeflemek olabilir. Yahut bir iş yeri açıp orayı büyütmek olabilir. Ayrıca da büyüyünce olmak istediğimiz her meslek de biz insanlar için birer hedeftir. Daha sonra zaman ilerledikçe kendimizi ona göre ayarlar, yapmamız gereken sorumlulukları tamamlarız. Bunları yaparken de bir an olsun aksatmamak gerekiyor. İşimizi iyi yapıp, planlı ve düzenli çalışınca başarı da beraberinde gelir.

Görüldüğü gibi hedef ve başarı arasında yakın bir ilişki vardır. Söz konusu ilişki sayesinde elimizden ne geliyorsa ortaya koyarız. Durmadan dinlenmeden bir tek hedefe kilitleniriz. Bu süre içerisinde atmamız gereken adımları atar, çalışmalarımızı en güzel şekilde tamamlarız. En sonunda da hedefimize ulaşınca kendimizi başarılı kabul ederiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski