Konusu dini ve milli bayramlar olan bir hikaye yazınız.

Bu yazımızda konusu dinî veya millî bayramlar olan bir hikâye yazınız hakkında kısaca söz edeceğiz.

Kurban Bayramı yaklaşmıştı. Arda bu yüzden çok heyecanlıydı. Onların hissesi köyde olunca ilk kez köye gideceği için ayrı bir mutluluk duyuyordu. O gün geldi. Sabah erkenden kalkıp babasıyla namaza gitti. Eve gelince annesi güzel bir kahvaltı hazırlamıştı. Birlikte kahvaltı yaptıktan sonra köyün yolunu tuttular. Köy çok uzakta değildi. Yalnızca kırk dakika gibi bir sürede köye vardılar. Oradaki teyzesinden almışlardı kurbanı.

Bayramlaşıp biraz konuştuktan sonra artık kurban olanacak hayvanı ahırdan çıkardılar. Bu süreci Arda da yakından izliyordu. Geriden biraz korku ve heyecanla bakıyordu. Yere yatırılan hayvanın kurban edildiği sahneye bakamadı. Çünkü biraz hassastı. O manzarayı görmek onu çok üzerdi. Artık hayvan kurban edilmişti. Şimdi sıra derisini yüzme ve etlerini parçalama kısmındaydı. Pay sahipleri epey çok olduğu için kısa sürede bütün işlemler tamamlandı. Bu sırada ev sahibi büyük bir tencereyle kavurma yaptı. Herkes sofraya oturdu. İlk kavurma her zaman için çok lezzetli olurdu. Arda daha önce böyle bir lezzet tatmamıştı. Çok hoşuna gitti. Tadı damağında kaldı adeta.

Kurbandan hisse sahiplerine 40 kilo et paylaşıldı. Arda teyzesinin oğluyla biraz da dışarıda oynadı. Ailesi de teyzesiyle muhabbet etti. Köy mezarlığına da uğradılar. Akşama doğru kendi etlerini alıp tekrar şehre geldiler. Evlerine gelince Arda köyü çok beğendiğini, kavurmanın çok güzel olduğunu babasına anlattı. Babası da ona Kurban Bayramının dini bayram odluğunu ve insanlar arasındaki dayanışmayı artırdığını söyledi. Bir de köydeki yakınlarını ziyaret etme fırsatından bahsetti. Her bayramda aslında insanların bir araya gelmesinin güzle bir gelenek olduğunu anlattı.

8 Yorumlar

Daha yeni Daha eski