Kızılay ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda Kızılay ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Kızılay denilince ilk olarak aklımıza kan hizmetleri ve afetlerde insanlara acil yardım eden kurum gelmektedir. Bunların dışında Kızılayın toplumdaki dayanışmayı temin etmek, yoksullara barınma anlamında hizmet etmek, sosyal refahı sağlamak, ilk yardım, göç, mülteciler, mineralli su ve sağlık hizmetleri alanında da birçok faaliyeti vardır.

Kızılayın merkezinde insan vardır. Nerede ihtiyaç sahibi ve yardım ulaştırılması gereken kişi ya da kişiler varsa Kızılay hemen onların ihtiyacını giderir. Böyle faydalı bir kurumun olması insanların daha iyi koşullar edinmesi bakımından çok önemlidir. Çünkü kuruluş amacı itibariyle halkın refahını ilke edinen, muhtaç durumdaki insanların sorunlarına bir nebze olsun çare olan Kızılayın yaptığı işler çok anlamlıdır.

Mesela insan veya doğal kaynaklı afetler oluyor. Bir kaza ya da ameliyat nedeniyle hastaneye düşen insanlara acil kan verilnesi gerekiyor. Ya da deprem gibi bir felakette yaraların sarılması ve yiyecek gıda, sıcak yemek, battaniye, yorgan gibi üşümemek için gereken eşyalar lazım oluyor. İşte böyle sıkıntılar ortaya çıkınca Kızılay çabucak devreye giriyor. O insanların ihtiyaçlarını vakit kaybetmeden karşılıyor.

Sonuç olarak Kızılayın varlığı çok gereklidir. Çünkü insanlar hayat boyu türlü felaketler veya zor durumlarla karşılaşıyor. Bu durumda acil bir biçimde yardım eli uzatacak bir kurum olması hayati öneme sahiptir. Kızılay da bu vazifeyi üstlenmiş, içinde gönüllü insanların severek, isteyerek çalıştığı bir yardım kuruluşu olarak insanların derdine derman oluyor. 1868 tarihinden bugüne dek görevini başarıyla yapıyor. Bizler de böyle kıymetli bir kuruma hep minnettarız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski