Hepimiz Kahkahalarımızı Gözyaşlarımızla Ödüyoruz Kompozisyon

Bu yazımızda hepimiz kahkahalarımızı gözyaşlarımızla ödüyoruz anlamı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

İnsan genellikle hali keyfi yerinde iken neşeli olur. Bu durumda kafası rahat olunca kahkahalar, gülüşmeler eksik olmaz. Genelde milyarderler, zenginler, bir geçim sıkıntısı olmayanlar, evi, yakınları varlıklı olanlar, hastalık falan çekmeyenler neşeli insanlardır. Lakin bu kahkahalar hep sürmüyor. Bazen o kadar acılar yaşanıyor ki ağlamaktan başka çaremiz kalmıyor.

Bir de yokluğun pençesine düşmüş, kıt kanaat geçinen, hastalıklarla boğuşan, tüm hayatı boyunca sıkıntısı bitmeyen insanlar vardır. Onlar da hep açı çeken taraftadır. Buna bağlı olarak onların gözyaşı dinmek bilmez. Ancak öyle bir zaman gelir ki insanın refahı biter. Artık acılar yakasını bırakmaz. O zaman milyarderler bile pek alışık olmadığı biçimde gözyaşı dökmeye başlar. Yani her gülmenin bir ağlaması vardır. Ağlamak, gözyaşı dökmek söz konusu olunca herkes eşittir. Çünkü o anda acıyı her insan yüreğinin ta derininde hisseder. Duygularını da ancak ağlayarak ifade edebilir.

Sonuç olarak şu anki halimizde her şey yolunda gidiyor olabilir. Hal böyle olunca sevincimize gölge düşmez. Oysa insanın her anı aynı şekilde keyifli, sıkıntısız olacak diye bir şey yoktur. Bu hayatta her şey insanlar içindir. Varlıklı da olsanız başınıza kötü durumlar gelince acıyla yüzleşir ve bunun sonunda gözyaşı dökersiniz. O zaman kahkahalarınızın bedelini gözyaşıyla ödediğinizi fark edersiniz. Acı olan da budur ancak hayatın gerçek yüzü de böyle tecelli etmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski