Cumhuriyet Düşüncede Bilgide Sağlıkta Güçlü Ve Yüksek Karakterli Koruyucular İster Kompozisyon

Bu yazımızda Atatürk'ün Cumhuriyet düşüncede bilgide sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister sözü ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca duracağız.

Cumhuriyet tam anlamıyla gelişmenin önünü açan önemli bir dönüm noktasıdır. Gerek düşüncede, gerekse bilgide her zaman yüksek karakterli koruyucular olmasını ister. Aynı zamanda bu durum sağlıkta da geçerlidir. Yani Cumhuriyet'i yaşatmak için yüksek karakter özelliğinden asla taviz verilmelidir. Buna bağlı olarak üretken, çalışkan ve ileri görüşlü olmak lazımdır.

Yorulmadan her zaman disiplinli bir şekilde çalışarak Cumhuriyet'i daha ileriye taşımalıyız. Eğer yorgun düşer de geri kalırsak biz karakter olarak güçsüzüz demektir. Oysa Cumhuriyetin bizden beklentisi asla pes etmeyen koruyuculara sahip olmaktır. Bu anlamda yaşımız kaç olursa olsun Cumhuriyet'in açtığı aydınlık yolda bıkmadan, karamsarlığa düşmeden elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.

Sonuç olarak yüksek karakterli koruyucu ifadesi çalışmayı seven, zorluklar karşısında mücadeleyi, elden bırakmayan, çağdaşlığı ilke edinen, prensip olarak yeniliklere açık olan anlamındadır. Bu niteliklere sahip olan her vatandaş Cumhuriyeti koruma noktasında üzerine düşeni yapabilir. Ancak tembelliğe boyun eğen,ise geri kalır. Böyle birinin Cumhuriyete faydası olamaz. Dolayısıyla her zaman ileri bakmalı, gelişmeler, yakından takip etmeli bilimin ışığında yürüyerek sürekli çalışan bireyler olmalıyız. Kısacası, düşünce, bilgi ve sağlığa yatırım yaparak daha ileriye gitmeliyiz. Bu konularda boş durmamalı, yeni bir şeyler üretmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski