Yarınlar Yorgun Ve Bezgin Kimselere Değil Rahatını Terk Edebilen Gayretli İnsanlara Aittir Kompozisyon

Bu yazımızda yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir ne demek kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Yarınlar isteğimiz gibi olsun diye yorgun ve bezgin olmamalıyız. Daha açık bir ifadeyle çalışkanlığımızı sürdürülebilirliği önemlidir. Çünkü insana güzel yarınlar yaşatacak şey gayrettir. Bu yüzden her daim gayretli olanlardan olmalıyız. Kesinlikle bezginlik batağına saplanıp kalmamalıyız. Bezginlik insanı köreltir. Çalışmak ise verimliliği artırır.

Sürekli biçimde çalışan, yorgunluğu ve bezginliği bahane etmeyen kişiler geleceğini de garantiler. Çünkü onlar şimdi uğraş ve gayret göstererek ileride refah dolu bir hayat kavuşacaktır. Bizler de aslında hep bu mantıkla hareket etmeliyiz. Yok şuram, ağrıyor, ben çok yorgunum, halimden bezdim diyerek kaytarma yoluna gitmemeliyiz. Eğer aydınlık yarınları hak etmek istiyorsa her zorluğa katlanıp sabırla çalışmamıza devam etmek gerekir. İşte o zaman ilerisi bizim istediğimiz gibi şekil alacaktır.

Sonuç olarak insanın aklına bazen tembelliğe yönelten düşünceler gelebilir. Bunu kullanıp çalışmak istemez. Bezginlik bir tarafta yorgunluk bir tarafta ve zorlu koşullarda çalışmak da öte taraftadır. Bunlar arasından bir seçim yapmak zorundayız. Bu seçimi çalışkanlık üzerine yapmak , gayretli olanların tercihi olacaktır. Onlar ise yarınlarda çok daha rahat ve refah içinde yaşayacaktır. Bezginlik ve yorgunluğu öne sürüp çalışmaktan kaçanlar ise ileride güzel günler göremez. Çünkü bu fırsatı önceki yıllarda değerlendirmemiştir. Kısacası yarın rahat edeyim diyorsanız bu zamanda gayretli olacaksınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski