Not Öğrenmede Olumsuz Etkiye Sahiptir Kompozisyon

Bu yazımızda not öğrenmede olumsuz etkiye sahiptir konulu kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Not öğrenci için tehdit unsuru olarak görülmemelidir. Öğrenme isteğe bağlı gerçekleşen bir şeydir. Notla onları korkutarak öğrenmelerini beklemek son derece yanlıştır. Bu yüzden hiçbir öğrenciye notu koz olarak kullanmamak gerekir.

Bir öğrenci öğrenme isteği ve hevesine sahipse zaten kendiliğinden anlatılan konuyu dikkatlice dinler. Çeşitli notlar alır. Eve gidince de işlenen konuları açıp tekrar ederek bilgilerini pekiştirir. Bu tür bir öğrenci çalışmasının karşılığında yüksek notlar almayı hak eder. Ancak şunu yaparsan notlarını kırarım demek öğrencideki öğrenme hevesini kırar. Yapmayacaksa bile inatlaşıp istenmeyen şekilde davranabilir. Öğrenmeyi ilerletmek için dersleri öğrencilere sevdirmek, onların seviyesine inerek anlatabilmek oldukça önemlidir. Bu anlamda ders anlatmakla görevli kişiler buna dikkat etmelidir. Bir ders eğlenceli geçiyorsa en ilgisiz öğrenci bile ona katılmaya başlar. Böylelikle konuya odaklanarak yeni bilgileri severek, isteyerek öğrenmiş olur. Bunun sonunda da notlarında bir artış göze çarpar. Yani yüksek not almak için öğrenmiyor, derse ilgisi arttığı için öğrenme sağlanıyor.

Sonuç olarak not, öğrencin,n karnesini temsil eder. Bu notları alana bir öğrenci de ders ve sınav başarısına göre alır. Aynıo zamanda davranışlarının uyumlu olması da notların şekillenmesinde etki eder. Ancak verilen notu öğrenciye tehdit eder bir tavırla sunmak çok hoş değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski