Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır sözünden ne anlıyorsunuz?

Bu yazımızda mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır sözünden ne anlıyorsunuz sorusuna kısaca cevap vereceğiz.

İnsanların hayatında yaşanan sevindirici gelişmeler mutluluk şeklinde kendini gösterir. Kazanılan bir başarı veya alınan güzel bir gelişme sonunda çok mutlu oluruz. Bu mutluluğu da sevdiklerimizle, yakınlarımızla, en iyi anlaştığımız kişilerle paylaşmak isteriz. Çünkü mutluluklar tek başına hiçbir anlam taşımaz. Başkalarıyla paylaşıldığında katlanarak çoğalır.

Acılar yine insanın belini büken, içini acıtan olayların yaşanması sonucunda ortaya çıkar. Mutlulukta olduğu gibi acıların da paylaşılması çok önemlidir. Zira acılar da paylaşıldıkça hafifler. Sanki tek başımıza taşımakta çok zorlandığımız bir yük vardır sırtımızda. Onu paylaştığımız zaman bu ağırlığın altında ezilmeyiz. Dolayısıyla acıları da paylaşmak lazımdır. Zaten paylaşmak olmasa bu hayatın da çekilir bir tarafı kalmaz.

Sonuç olarak insan hayatı paylaşma temeline dayalıdır. Yaşanan ne olursa olsun, ister üzücü bir şey, ister çok güzel bir haber bunları kendimize yakın gördüğümüz insanlara aktararak kendimizi daha iyi hissederiz. Mesela çok sevineceğimiz bir şey olsa, bunu kimseye söylemesek o mutluluğu yalnız yaşamak hiç de hoş olmaz. Üzüntülü durumu da kimseye anlatamadığımızda bu yükü taşımakta çok zorlanırız. İşte bu yüzden mutluluklarımızın artması için onu paylaşmalıyız. Acılarımızın hafiflemesi ve kendimizi daha hissetmek için de yine onları başkalarına anlatabilmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski