Acıkan Doymam Sanır Susayan Kanmam Sanır Kompozisyon

Sizlere acıkan doymam sanır susayan kanmam sanır anlamı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Bir şeyin yokluğunu çok fazla çekip de ona ihtiyaç duyan bir insan aynı şeyden eline ne kadar çok geçse bile onu yeterli bulmaz. Yani içinde bulunduğumuz yokluk hali sonradan bir şekilde kapanır. Ancak o anda sanki istediğimizi fazlasıyla elde tekse bile yetmeyecekmiş gibi düşünürüz. Oysa durum böyle değildir. Sadece o anda o şeye karşı duyduğumuz gereksinim bize böyle hissettirmektedir.

Mesela çok acıktığımızı düşünelim. Yemek olsa her şeyi yiyecekmişiz gibi olur. Bunu özellikle oruç tutarken çok iyi anlıyoruz. Sahurdan iftara kadar uzun bir süre aç kaldığımız için ezan okunur okunmaz hemen yemeğe hiç görmemiş gibi dalıyoruz. Hâlbuki biraz yiyip içtikten sonra hemencecik doyuyoruz. Gün boyu açlık hissi çekince iftara türlü yemekler olsa bile sanki onlarla doymam diyoruz. Aslında her şeyi belli oranda tüketmek veya kullanmak durumu vardır ama o şeyler ihtiyaç anında yoksa ve aradan epey bir süre geçtiyse işler bu boyuta geliyor.

Aynı şey çok susayan biri, için de geçerlidir. Saatlerdir susuz kalan biri bidonlarla su bulsa onu içeceğim diye düşünür. Ama suya kavuştuğunda birkaç yudum yeterli gelmektedir. Dolayısıyla bir şeyin yokluğu ona karşı ilgimizi aşırı şekilde artırır. Buna bağlı olarak ona ulaştığımızda hiç yetmeyecekmiş gibi hissedilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski