Ağaçları yok etmenin olumsuz sonuçları üzerine bilgilendirici bir metin yazınız.

Ağaçları yok etmenin olumsuz sonuçları üzerine bilgilendirici bir metin yazınız. Metinde kullanılması gereken kelimeler: Ağaç, insan sağlığı, besin, ekonomi, oksijen, yangın. Başlık: Ağaçları Yok Etmek Can Yakar

Ağaç diğer canlı türleri için ne kadar gerekliyse insanlar için de o derece gereklidir. Bilindiği üzere ağaçlar havadaki karbondioksidi azaltır. Çünkü yaydığı oksijen ile havanın insan sağlığına uygun hale gelmesini sağlar. Bu yüzden ağaç demek temiz hava demektir. Ağaçlardan besin olarak da yararlanırız. Bir sürü meyve ağacı var.

Her ağaç farklı alanlarda insanlara hizmet eder. Hepsinden bir şekilde yararlanıyoruz. Ağaçların gölgesinde dinlendiğimiz gibi bazı ağaçların meyveleriyle besleniyoruz. Yani ağaçları yok etmek tam anlamıyla bir nankörlük gibidir. Yaz gelince elma, armut gibi besinleri bu tür ağaçlardan elde ederiz. Kışın da mandalına, portakal ağaçları devreye girerler. Dolayısıyla ağaçlar sadece havayı temizlemekle kalmaz, beslenmemiz için gereken besinleri de sunar. Bununla birlikte ağaçtan yağılan ürünleri yine evlerimizde kullanıyoruz. Denebilir ki ağaçlar çok ekonomik bir üründür. Onlardan üretilen yakıtlar, kağıtlar çok fazla masraf gerektirmez. Bundan dolayı ağaçların ekonomik bir yönü de vardır. Ancak ağaçları yok etmenin doğuracağı olumsuz sonuçlar da çok fazladır. Mesela ağaçların bol olduğu yere can şişe, izmarit gibi yanıcı maddeler atarsak daha sonra yangın çıkar. Bu da doğayı tahrip etmek anlamına gelir.

Bütün tabiatta ağaç olmadığını düşünmek bile çok üzücüdür. Düşünsenize hiçbir yerde ağaçtan eser yok. O zaman yaşamak da çok zorlaşır, hava kirliliği meydana gelir. Hem diğer canlılar hem de insan sağlığı tehlikeye girer. Bu yüzden ağaçları yok etmenin ne kadar kötü bir şey olduğunu herkesin bilmesi gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski