İnsanların benzerlik ve farklılıklarının aralarındaki ilişkilere etkisi hakkındaki düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Bu yazımızda insanların benzerlik ve farklılıklarının, aralarındaki ilişkilere etkisi hakkındaki düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız konusuna kısaca değineceğiz.

Aralarında benzerlik olan insanların ortak yönü çok olur. Bu tür kimseler daha iyi ilişkiler kurar. Farklılıkları daha çok olan kişiler ise anlaşamayacağı için birbirine karşı daha mesafeli olur. Aynı ortamı paylaşıyorsak, aynı sınıfta okuyor veya aynı işte çalışıyorsak buradaki temel nokta, farklı olan özelliklerimizi biraz görmezden gelmek, her huyumuzla birbirimizi kabul etmektir. Böylece ilişkilerimizde sorun yaşamayız.

Elbette benzer yönleri bulunan insanlar arasında samimiyet artar. Onlar birbirlerine yakın hissederler. Birlikte daha çok vakit geçirmeye başlarlar. Yani çok iyi anlaşırlar. Ancak farklılıklar aradaki mesafeyi belirleyen bir etkendir diyebiliriz. Huyu suyu birbirinden farklı olan insanlar arasında samimiyet ileri boyutlara taşınmaz. Biraz daha mesafeli, bir ilişkileri olur. Bu özelliği olanlar da daha seyrek görüşür. Hatta bir noktadan sonra belki de arkadaşlıklarını bitirirler. Mesela bazı insanlar gamsızdır. Hiçbir şeyi kafaya takmaz. Kendisiyle aynı karaktere sahip olan biriyle tanıştıklarında hemen yakınlaşırlar. Bazı kimseler de duygusal bir kişiliğe sahiptir. Onlar da ortak özellikte bir insanla karşılaştığında onuna kısa sürede anlaşıp kaynaşabilir. Bu durumda diyebiliriz ki bizi başkalarıyla yakınlaştıran veya onlara uzak davranmamıza neden olan şey aslında benzerlik ve farklılıklarımızın sayısıdır.

Sonuç olarak insanlar arasındaki ilişkilerin uzun süreli olması benzerlik ve farklılıklara bağlıdır. Yine de iyi niyetli olup, ayrı özelliğimiz çoksa bile anlayışlı olmak lazımdır. İnsanları olduğu gibi kabul etmek her zaman daha doğrudur diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski