Okumak bir ihtiyaç mıdır? Neden? Kompozisyon yazınız.

Bu sayfada okumak bir ihtiyaç mıdır neden kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

İnsanlar bilgisini artırmak, yeni şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek, anlama hızını artırmak için kitap okumaya ihtiyaç duyar. Hem kitap okudukça kelime dağarcığımız gelişir, hem de farklı düşünme becerileri edinirsiniz. Bundan dolayı su ve ekmek nasıl bir ihtiyaç ise kitap okumak da zihnimiz açısından o denli temel bir ihtiyaçtır.

Kitap okuyanla okumayanı aynı kefeye koyamayız. Kitap okuyan birinin normal konuşmasından bile çok okumuş biri olduğu anlaşılır. Yani üslubu, konuşurken anlatımında seçtiği kelimeler bu farkı açıkça ortaya koyar. Aynı zamanda sürekli kitap okuyan biri bilgili, kültürlü ve görgülü bir niteliğe bürünür. Bununla birlikte olaylar karşısında takındığı tavır okumayanlara göre çok daha farklıdır. Onun düşünce ve hayal dünyası oldukça zengindir. Kitap okumayanlar ise olaylar arasından sebep sonuç ilişkisini kurmakta zorlanır. Biraz daha kadar bir bakış açısına sahiptir. Konuşurken pek seçici olmaz, sözlerinin nereye gideceğini göz önünde bulundurmazlar. Görüldüğü gibi kitap okuyanlar okumayanın da birbirinden ayrılan birçok yönü vardır.

Sonuç olarak kitap okumak insana çok farklı beceriler kazandıran bir iştir. Böyle yararı çok olan bir işten nasiplenmek ve faydalanmak lazımdır. Hafızamızı kuvvetlendirmek, ruhumuz beslemek, manevi benliğimizi geliştirmek için kitap okumaktan geri kalmamalıyız. Özetle bence kitap okumak bir ihtiyaçtır, çünkü onun bize kattığı zenginliklerin haddi hesabı yoktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski