Vefanın Adıdır Öğretmen ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda vefanın adıdır öğretmen ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Öğretmen sadece bilgi veren kişi değil de vefayı öğretendir aynı zamanda. Sevdi ve dostluk bağları onunla daha bir anlam kazanır. Çünkü öğretmen öğrencisinin hep iyiliğini düşünür. Onunla ilgilenir. Öğrencinin bir sıkıntısı varsa öğretmen bunu anlar ve çözüm bulmak için uğraşır.

Okuldan mezun olsak bile öğretmenler bizim eğitim hayatımızı takip eder. Onlar asla öğrencisinden vazgeçmeyen vefa timsali kahramanlardır. Yeri gelir sevgisiyle yüreğimizi ısıtır yeri gelir bağlılığın ne demek olduğunu öğretirler. Bu yüzden vefa denilince öğretmenlerin akla gelmesi çok doğaldır. Bizim için önemli bir kişidir öğretmen. Onların öğrencisine sevgiyle bakışı, gönülden bağlılığı tam anlamıyla vefa örneğidir. Evimizde alamadığımız sevgiyi onlardan aldığımız vakitler oluyor. Demek ki öğretmen vefanın kaynak noktasıdır.

Sonuç olarak öğretmen vefayı öğreten yüce gönüllü bir kişidir. Onlara layık bir öğrenci olarak okuyup kendimize ve vatanımıza hayırlı bir insan olmak lazımdır. Aradan geçen zamana inat öğretmen ve öğrenci arasındaki sevgi ve gönül bağlılığını bitirmeden vefalı olmalıyız. Onları yıllar sonra bile olsa aramalıyız. Bir araya gelip görüşmeli ve hal hatır sormalıyız. Zaten vefayı onlarda öğrendiğimiz için öğretmenlerimizi bir kalemde silip atmak yakışık almaz. Verdikleri emekleri göz önünde bulundurursak aslında bizim için nelere katlanmıştır onlar. Bundan dolayı hep aranası, elleri öpülesi kişilerdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski