Affetmek ve Unutmak İyi İnsanların İntikamıdır Kompozisyon

Bu yazımızda affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca yazacağız.

İyi insan maruz kaldığı kötülüğü unutur ve bunu yapan kişiyi de affeder. Çünkü ona göre affetmek bir erdemdir. Böyle davranarak kötülük yapan kişiye bir anlamda ceza vermiş gibi olur. Başka bir deyişle onu affetmesiyle davranışlarının düzelmesini sağlayabilir. Hiç beklemediği bir şekilde affedici bir durumla karşılaşan kalbi katılaşmış o kişi de buna şaşırır ve artık kötülükten vazgeçebilir.

Normal şartlarda insanlar bir kötülükle karşı karşıya kaldığında onun intikamını almak ister. Karşı tarafı zora düşürecek bir fırsat kollamaya başlar. Ancak iyi insanlar için böyle bir şey söz konusu değildir. Onlar affederek ve unutarak intikam alma yoluna gider. Hem iyi insan olmanın şartı da budur. Örneğin bize bir kötülük yaparsa bunu hafızamızdan dilip bir an önce unutmalıyız. Kin beslemeden, affetmek gibi insan yüce gönüllü olma özelliği katan bir erdemi tercih etmek lazımdır. Varsın kötülük yapan yapsın. Biz insanlığımızdan ödün vermemeliyiz. İçini intikam hırsı bürümüş insanlar mutlu olamaz. Bize kötülük yapılsa bile iyi niyetimiz her zaman ağır basmalıdır. İyi insanlar kendisini inciteni affettiği için bu vasfa sahip olur. Onu toplumda yücelten tavrı da affedici olmasıdır.

Sonuç olarak kötülük yapan kişi hayatının ilerleyen dönemlerinde bunun ceremesini bir şekilde çeker lakin bizler iyi insan olmayı kabul etmeliyiz. Bize yapılan bir kötülükte kesinlikle kötü niyetli olup da bir intikam peşine düşmemeliyiz. İntikam için çıktığımız yolda öfkeye yenik düşerek olayları daha içinden çıkılmaz hale getirebilir. Böyle olumsuz durumlara gerek yoktur diye düşünüyorum. Affedici olarak yüce gönüllü bir insan olmak her zaman için çok daha iyidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski