Bağımsızlık ve Türk İnsanı Kompozisyon

Bu yazımızda yukarıdaki Kurtuluş Savaşı görselini inceleyerek "Bağımsızlık ve Türk İnsanı" başlıklı bir kompozisyon yazınız hakkında kısaca söz edeceğiz.

Bağımsızlık, Türk insanının karakterinde tarihin her döneminde canlılığını korumuş bir duygudur. Yani Türk insanı koşullar ne olursa olsun her zaman bağımsızlığa önem vermiştir. Bu yüzden geçmişe doğru yolculuk yaptığımızda Kurtuluş Savaşı'nda yaşlı, genç, kadın erkek, okul çağındaki çocuklar da dahil olmak üzere bağımsızlık uğruna çetin mücadeleler verdiğini görürüz.

Türk insanı esir yaşamayı asla kabullenmeyen asil bir millettir. Bu düşünceye sahip olarak hiçbir devletin egemenliği altında yaşamayı istemez. Bağımsızlık için gerekirse kanının son damlasına kadar savaşmayı göze alır. Zaten ecdadımız da bu anlamda tarihte nice zaferler kazanmış, gerektiğinde canını feda etmiştir. Şehitlerimiz, toprağın kara bağrında yatan isimsiz kahramanlarımız Türk insanı için bağımsızlığın ne demek olduğunu gözler önüne sermektedir. Geçmişte yaşanan onca savaşlar, verilen zorlu mücadeleler, kazanılan şanlı zaferler Türk milleti için hep bağımsızlık uğrunadır. Dolayısıyla bağımsız bir millet olma bilinci geçmişten geleceğe içimizde hep var olacaktır.

Sonuç olarak bağımsızlık kelimesinin Türk insanının gönlünde ayrı bir anlamı vardır. Buna bağlı olarak bağımsız bir millet olarak yaşama arzusunu her zaman içinde taşır. Eğer bağımsızlığa gölge düşürecek bir düşman ortaya çıkarsa Türk insanı, onu bu adımından dolayı pişman eder. Ne gerekiyorsa gözünü kırpmadan yapar. Yani başka bir ülkenin himayesi altına girmek Türk insanının ruhuna aykırıdır. Bu yüzden bağımsızlık mücadelesi dendiğinde aklımıza Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan Türk milleti gelir. Tüm dünya da bunu böyle bilmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski