Yukarıdaki görsellerden istediğiniz birini seçiniz. Beden dilinizi kullanarak bu ifadeye uygun kısa bir konuşma yapınız.

Bu sayfamızda yukarıdaki görsellerden istediğiniz birini seçiniz beden dilinizi kullanarak bu ifadeye uygun kısa bir konuşma yapınız sorusunu yanıtlayacağız.

Ben görsellerden onaylama ifadesini seçtim. Onaylama günlük hayatımızda sıkça kullandığımız bir işarettir. Özellikle çevrim içi gruplarda, mesaj yazarken onaylama işaretini çok sık kullanıyoruz. Tanıdığımız bir kimse güzel bir şey yapmışsa bunu mesajlaşma uygulamalarında bizimle paylaşmaktadır. Biz de eline sağlık, çok güzel olmuş, benden tam not aldın anlamında onay verdiğimizi belirtmek için bu ifadeyi kullanırız.

Mesela sınıf gruplarımız olabilir: Yahut da arkadaşlarımızın olduğu whatsapp grupları olabilir. Orada bulunan herhangi biri kendi yaptığı veya bizim de görmemizi istediği faydalı bir paylaşım yapabilir. Bunun dışında online ortamlarda gezinirken bir tanıdığımız güzel bir söz paylaşabilir. Aynı şekilde biz internette gezinirken yapılan çok anlamlı, iyi bir şey karşımıza çıkar. Bizler de o söz veya paylaşım hakkında altına yorum belirtirken onay işareti ekleriz. Bu görsel, emojiler arasında sık yararlandığımız ifadelerden biridir.

Kısacası onaylama ifadesi beğenilen durumlar için kullanılır. Hani normalde konuşurken söz ve beden dilimizden yararlanırız ya, çevrim içi yazışmalarda da emojileri kullanarak jest ve mimiklerimizi ifade ediyoruz. Onaylama da bu anlamda önemli bir ifadedir. Yapacağım konuşma bu kadardı. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski