Manevi değeri olan bir eşyanızın sizde uyandırdığı duyguları yazınız.

Bu sayfada manevi değeri olan bir eşyanızın sizde uyandırdığı duyguları yazınız hakkında benim için özle bir anlamı olan eşyamı anlatacağım.

Hiç unutmam, küçüklüğümde bir yaş günümde babam bana bir kol saati almıştı. O an dünyalar benim olmuştu. Bu hediye için çok sevinmiştim. Neden derseniz bana alınan ilk hediyeydi de ondan. O saate bakar hep babamı hatırlardım. Babam bazen iş için farklı bir şehre giderdi. Üç dört gün gelmediği olurdu.

Onun yokluğunda bu saat bana teselli olurdu. Babama duyduğum özlemi onun aldığı kol saatiyle giderirdim. Ayrıca kol saatimin dış yüzeyi altın kaplama olunca farklı bir havası vardı. Pili bittiğinde yeni pil takar ve onu okulda kullanırdım. Saatim adeta benim için bir sırdaş gibiydi. Bazen size ilginç gelebilir onunla konuşurdum. Canımız sıkan konuları oma anlatırdım. Sanki bir rahatlardım. Bu saat bana yılların acımasızlığını da öğretti. Yıllar çabuk geçti. O güzel ve neşe dolu günlerim artık mazide kaldı. Eskiye ait sadece bana kalan bu saatim var. Ona da gözüm gibi bakıyorum.

Şimdi büyüdüm. Aradan geçen onca yıla rağmen saatimi hala saklıyorum. Bozulmadı ama onun bendeki manevi değeri yüksek olduğu için onu artık koluma takmıyorum. Kendime ait özle eşyalarımı koyduğum küçük bir sandığım var. Onun içinde duruyor. Babam evde yokken ara sıra saatimi çıkarıp onu hatırlıyorum. Çünkü kol saatim bana iyi geliyor, adeta içimi açıyor. Ona bakıp güzel şeyler düşünüyorum. Hayattan keyif almamı sağlıyor. İşte hepinizin de böyle manevi değeri olan ufak da olsa bir eşyası vardır. Acaba sizin için anlamı büyük olan eşya nedir? Onu da çok merak ediyorum açıkçası.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski