Tüketim sorununa çözüm önerilerinizi kendi hayatınızdan örnekler vererek aşağıya yazınız.

Bu yazımızda tüketim sorununa çözüm önerilerinizi kendi hayatınızdan örnekler vererek aşağıya yazınız sorusuna uygun kısaca açıklama yapacağız.

Tüketim sorunu gün geçtikçe giderek büyüyen bir seyir izlemektedir. Eskiden ise insanlar çok çakışır emek verirdi. Bu yüzden tükettiklerinin kıymetini bilirdi. Şimdiki çağda her şey hazır yenir oldu. Yani pek uğraş vermeden her şey önümüze sunulmaktadır. Bu da tüketim toplumunu meydana getirmiştir.

Tüketim sorununa çözüm önerilerim şunlardır. Hazır almaktansa yediklerimiz, içtiklerimizi kendimiz üretmeliyiz. Mesela evde ekmek yapmayı öğrenmeliyiz. Veya yoğurt falan yapabiliriz. Bir şeyin meydana gelmesi için ne kadar ince iş ve çaba gerektiğini anlarsak har vurup harman savuramayız.

Mesela eksi dönemde yokluk çekmiş insanlar o zaman evine temin ettiği ihtiyaç olan her şeyi daha tutumlu kullanmıştır. Çünkü o zaman hem az bulunurdu hem de insanlar iş gücünü kullanarak alın teri dökerdi. Bu da harcanan emeğin bir kıymeti olması demektir.Şimdi emek harcamıyoruz. Her bir şeyimizi hazır haliyle temin ediyoruz. En basitinden bir çorbayı bile pakette hazır alıyoruz. Bu da zaten her şeyden çok var, bunu atsam da başkasını alırım mantığıyla davranmamıza neden olmaktadır.

Sonuç olarak tükettiğimiz ürünlerin hangi şartlarda üretildiğini görmemizi sağlayan etkinlikler yapılmalıdır. Biraz yokluk çekilmelidir. Her şey bol olunca onların bir önemi de kalmıyor. Buda toplumda gereğinden fazla tüketime yol açıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski