Nefret ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda nefret ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

İnsanların birbirine karşı beslediği olumsuz bir duygu vardır. Bu duygu birine gıcık olduğumuzda veya hoşlanmadığımız anlarda ona karşı ortaya çıkan kötü bir şeydir. Tanıdığımız, tanımadığımız, ilk kez aynı ortamda bulunduğumuz birçok insan olabilir. Onlarla bazen iyi anlaşırken bazen de bir şey olur. O kimselere karşı olumsuz bir algıya sahip oluruz. Bunun adı ise nefret etmektir. Nefret hiçbir zaman iyi olmaz. Hatta nefreti yaşayan birine bile manevi anlamda zararlar verir.

Örneğin içinde başkalarına karşı nefret olan biri mutlu olamaz. Hep onu aklına taklar. Ne yapsa da bir türlü bu olumsuz duygunun etkisinden kurtulamaz. Bu kötü düşünceler içinde kaybolup gider. Bir bakıma nefret yaşam kalitesini düşüren bir özellik taşır. Bu yüzden nefrete değil sevgiyle bakmaya önem vermeliyiz. İnsanın içindeki kötü duygular hayatı zehir eder. Dolayısıyla nefretle yaşayan bir kişinin mesut olması beklenemez. Zaten başkaları hakkında kötü düşünen, onlara kötü gözle bakan birinde iyi bir ruh hali nasıl beklensin değil mi? Gerçekten hayatımız güzelleşsin istiyorsak, başkaları ile ilgili her zaman sevgi, karşılıklı anlayış ve iyi niyet beslemeliyiz.

Sonuç olarak nefret insanı elmanın içinde düşmüş kurt gibi yer. Bizler nefretten uzak durmalıyız Evet insan olarak bazen nefret duygusuna kapılma ihtimali var. Ama aklımızda cereyan eden bu kötü algılara kesinlikle fırsat vermemeliyiz. Nefretten uzak durdukça kendimizi daha mutlu hissederiz. Yaşadığımız he randan keyif alırız. Yani nefret yoksa her şeyde güzle bir anlam oluşur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski