Havlu Atmak ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda havlu atmak ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Bir konuda yenilgiye uğrayınca pes etmek anlamına gelen deyim havlu atmaktır. Peki havlu atıp mücadeleden vazgeçmek doğru mudur derseniz ben buna karşıyım. İnsan elbette yanlış yapar, yenilebilir fakat asla mücadele ruhunu bırakmamalıdır.

Siz inandıkça, birçok zorluğun üstesinden gelineceğine tanık olursunuz. Öneli olan iç dünyamızda mücadelemizi, azmimizi korumaktır. Böyle devam ettiğimizde elbet bir gün biz de kazanırız. O yüzden herhangi bir yenilgi aldığımızda başımızı önümüze eğmeye gerek yoktur. Öğrenciysek sınavdan düşük alınca moralimizi bozmamalıyız. Nerede hata yaptığımız anlamalı ve daha çok çalışmalıyız. Kendimize güvenimiz tamsa daha sıkı bir çalışmayla yenilgiden kurtuluruz.

Hayatın her aşaması aslında hepimiz için çetin müsabakalar demektir. Her zaman zorluk olacak, bazen yanlışa düşeceğiz. Bazen çok uğraşmamıza rağmen istediğimiz başarı gelmeyecek. Fakat bunlar pes etme nedenimiz olmamalıdır. Herkes bir şekilde istemediği sonuçlarla yüzleşir. Öyle bir durumda tamam ben pes ediyorum, mücadele etmekten yoruldum dersek her şeyi bir anda silip süpürmüş oluruz. Bu tür olumsuz bir duyguya kapılmak son derece gereksizdir. İsteğimizi en güçlü biçimde sürmeli, elimizden gelenin en iyisini yaparak mücadelemize kararlılıkla devam etmeliyiz. O zaman havlu atmamış oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski