Bu yazımızda 15 temmuz ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.
15 temmuz gecesi vatanımızda yetişen, bu toprakların ekmeği yiyen b,r grup darbeci askerin halkımıza, vatansever asker ve polisimize acımasızca silah doğrulttuğu karanlık bir gecenin adıdır. O gün bu millet tarihte hiç unutulmayacak bir ihanet görü. Yıllardır ordumuzun içinde kendilerini gizleyerek yuvalanan darbeciler o gün harekete geçmiştir. Mit tarafından erken bir zamanda anlaşılan bu olay, neticesinde hainler darbeye kalkıştıkları zamanı öne çekmişlerdir.
Savaş uçaklarıyla alçak uçuş yaparak, halka korku yaymaya çalışarak meclise, emniyet birimlerine, sivil vatandaşa bombalar atıp silah doğrultarak tarihte görülmemiş bir ihanet örneği sergilediler. Ancak bu millet öyle kolay yem olmayacaktır. Cumhurbaşkanının çağrısıyla sokaklara dökülen, bayrağını yanın alan, canını vermeye hazır bu kahraman millet ve askerlerimiz arasında vatanına bağlı olan, vatanını seven kahramanlarımız, polis teşkilatımız sayesinde bir gecede bu darbe girişimi geri püskürtülmüş, darbeciler teslim olmuştur. Ancak onlarca şehidimiz var ve bir sürü de yaralımız var. Ömer Halis Demir gibi bir babayiğit kendi canını ortaya koyup darbenin seyrini Milletimizin yararına değiştirmiştir.
Tankın önüne yatan kahramanlarımız, sokağa çıkıp darbecilerin karşısına canını verme pahasına dikilen milletimiz, 15 Temmuz'da tek yumruk olarak, devletimizin bekasına sahip çıkmıştır. O gün herkesin içinde vatanımızı selamete kavuşturma vardı. Herkes bayrağımıza, devletimize, sonuna kadar sahip çıktı. Biz vatandaşlar olarak 15 Temmuz şehitlerimizi hiç unutmamalı, onları rahmetle yad etmeliyiz. Birliğimize, sahip çıkıp kem gözlere fırsat vermemeliyiz.
Yorum Gönder