Bahane ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda bahane ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Bahane isteksiz olunan bir duruma karşı sanki bir işimiz varmış gibi farklı bir sebep ortaya atmaktır. Mesela bir şey için sizi çağıran olabilir. Gitmek istemediğinizde ya benim başka işim var deyip olayı geçiştirmeye çalışırsınız. Aslında bir işiniz falan  yoktur. Oraya gitmemek için söylediğiniz şey bahane oluyor.

Bence hayat kısa olduğu için bahanelerin arkasında sığınmamalıyız. Bir daha bu dünyaya gelemeyeceğiz. O zaman anı yaşamak lazımdır. Bahaneler üretip de insanları üzmeye, onları boş çevirmeye hiç gerek yoktur. Önemli olan sevgiyi, güzellikleri, yaşamaya değer önemli anları birlikte geçirmektir. Bahane üretip de bir şeyden kendimizi mahrum edersek en ciddi zararı yine kendimize veririz. Aynı zamanda bizi önemseyen insanların incitmiş oluruz. Bir de gerekli bir şey için kapımızı çalan olabilir. Ona gereken şeyi vermek daha doğrudur. Vermeye gönülsüz olup da aslı astarı olmayan geçersiz bahanelerin arkasına saklanmak insana yakışmaz.

Sonuç olarak hayat, bahanelere yer vermeyecek kısalıktadır. Bu yüzden her fırsatı iyi değerlendirmek gerekiyor.Çağrıldığımız, davet edildiğimiz bir yere iştirak etmek gerekiyor. Bizden ihtiyacı olan bir şey isteyen birine onu vermek lazımdır. Yani gönlümüz razı değil diye bahane uydurmanın bir anlamı yoktur. İnsanları geri çevirmek bir gönlü yerle bir etmekten farksızdır. Bu da çok hoş bir durum değildir. Kısacası bahaneye esir olmamalı, insanlara kolaylık göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski