Boşa Geçen Zamana Üzülmek Rüzgarı Kovalamaya Benzer Kompozisyon

Bu yazımızda boşa geçen zamana üzülmek rüzgarı kovalamaya benzer sözünü açıklayan bir kompozisyon hakkında söz edeceğiz.

Boşa geçen zaman geçip gitmiştir, hem de bir daha dönmemek üzere. O yüzden kaybolan günlerimiz için üzülmek son derece anlamsızdır. Mesela rüzgarı kovalayan biri ne yaparsa yapsın onun hızına yetişemez değil mi? İşte boşa geçen zaman da böyledir. Zaten zaman hiç yerinde durmuyor, sürekli bir döngü, halinde hızla geçiyor.

Bir insan hedefleri doğrultusunda her an çalışmalıdır. Boş yatarak hiçbir şey kazanamayacağımız gibi zamanı da boşa harcamış oluruz. O bizim yanımızdan gitmiştir artık. Peşinden koşmanın da çaresiz yoktur. Sonradan kafamız dank edip de üzüldüğümüzde elimize bir şey geçmeyeceği aşikardır. Sınava girecek biri son güne kadar gezip tozar. Artık son saatler kalmıştır. O zaman çalışmaya başlar. Bir de geçen zaman için ah vah eder, üzülür. Öyle bir anda üzülmek de bir şey ifade etmez. Sen onca zaman keyfine göre takıl, yumurta kapıya dayanınca üzülsen ne olur, üzülmesen ne olur değil mi? Bu tür şeyler yaşamamak için tek yapmamız gereken vakit varken gerekli hazırlıkları düzgün biçimde yapmak ve tabii ki çalışmaktır.

Sonuç olarak herkesin bildiği bir gerçek var ki o da zamanı geri getirememektir. Hal böyle olunca o zaman aklımızı çalıştırmak ve içinde bulunduğumuz anı iyi değerlendirmek gerekiyor. Yani şu anda ne yapmamı gerekiyorsa onları yapmalıyız. Zamanı boş olarak değil de dolu dolu geçirmeliyiz. İşe yarar bir şeyler yapmalıyız. Çalışıp verimli olmalıyız. Böyle yaptığımız takdirde kafamız da rahat eder.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski