Yalnızca Kültürlü İnsanlar Öğrenmeyi Sever Cahiller Ders Vermeyi Tercih Eder Kompozisyon

Bu yazımızda yalnızca kültürlü insanlar öğrenmeyi sever cahiller sadece ders vermeyi tercih eder ile ilgili kompozisyon ​yazacağız.

İnsanları öğrenmek ve ders vermek bakımından ikiye ayırırsak kültürlü ve cahil kişiler olarak sınıflandırma yaparız. Öğrenmeyi seven insan her fırsatta kendini geliştirir. Bilgiye daima önem verdiği için çok okur. Araştırmacı bir bakışla her şeyi kavramaya çalışır. En sonunda da kültürlü bir birey haline gelir.

Cahiller için durum çok farklıdır. Cahil kendini bilmeyen biri olduğundan bilgiyi çok fazla önemsemez. Onun kendi bildiği doğrular vardır. Başka şeyler öğrenmeye gerek duymaz. Böyle bir karakterde olduğu için cahiller genelde ders vermeyi tercih eder. Yani onun kendi nazarında aklı gayet yerindedir. Çok kafaya takan bir yapısı yoktur. Bildiklerinin yanlış olduğuna ihtimal vermeden başkalarına akıl vermeye kalkar.

İşte bu yüzden cahillerle pek de münakaşaya girmemeliyiz. Bizim için önemli olan her yerde yeni bilgiler öğrenmektir. Çünkü bilgi her alanda tamamlanması gereken bir kaynaktır. Pek çok konuda eksik olduğumuz bir gerçektir. Bir durum ilk defa başımıza gelince ondan yeni şeyler öğreniriz. Bilgili insanlardan, gezdiğimiz yerlerden, yazılı eserlerden yine birçol bilgi ediniriz. Öğrendikçe gelişir ve kendi eksik yönlerimizi kapatırız. Böylelikle kültürlü bir insan haline erişiriz.

Sonuç olarak cahil kalmaktansa kültürlü olmayı tercih etmeliyiz. Kültürümüzü artırdıkça hayatı daha iyi analiz ederiz. Oturmasını, kalkmasını, ne dediğini bilen insanlar kültürlü kimselerdir. Bu tür kişiler toplumda da hak ettiği yere gelir ve değer görür. Bu yüzden öğrenmeyi sevmek insan için çok önemli kazançları beraberinde getirir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski