Yüzdüğünü Sanıyor Çölde Sürünen Kompozisyon

Yüzdüğünü sanıyor çölde sürünen cümlesinin anlamı ne demek? Kompozisyon şeklinde yorumlayınız.

İnsanlar içinde bulunduğu hali iyi anlamalıdır. Yani gerçekte olan sanılandan farklıdır. Bir kişi çölde sürünmeyi uüzmek olarak zannediyorsa onun bakış açısında bir yanlışlık vardır.

Mesela ne durumda olduğumuzu en iyi kendimiz biliriz. Gerçek halimizi göz önünde bulundurup ona göre davranmalıyız. Herkes kendini daha iyi bir yerde görmek ister. Yahut da çok önemli bir iş yaptığımızı sanarız. Ancak geröek vaziyetin böyle olmadığını kabullenmeliyiz.

İşin aslına bakarsak biraz mütevazı olmak gerekiyor. Kendimizi elbette daha iyi şeylere layık görürüz fakat gerçeği de es geçmemeliyiz. Ben henüz daha çok şey öğrenmeye ihtiyaç duyuyorsam kendimi bir alim sanmamalıyım değil mi? Dolayısıyla olmak istediğimiz gibi düşünmek gerçek durumu göz ardı etmek demektir. Bu da yanlış bir düşünce tarzıdır.

Sonuç olarak bir dükkan işleten küçük bir esnaf kendisini holding sahibi sanarsa hata yapar. Onun vaziyeti dükkan işleten normal bir esnaftır gerçekte. Yani kendimizi kayırıp yükseklerde görmeye insan olarak hevesliyiz ama asıl mesele bundan farklıdır. O yüzden bir durumun gerçekteki haliyle sanılan şey aynı değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski