Kültürel farkındalık oluşturma amacıyla farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak neden önemlidir?

5. Sınıf Türkçe için: Kültürel farkındalık oluşturma amacıyla farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak neden önemlidir?

Farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak yakınımızdaki kişileri bu konuda aydınlatmamızı sağlar. Onlara bu kültürleri anlattığımızda onlar da yeni şeyler öğrenir. Bu sayede başka kültürler hakkında kimsede bir ön yargı kalmaz.

İnsanlar bilmediği kültürler hakkında genel olarak yanlış düşünceler besler. Bunun nedeni aslında hiç bilgi sahibi olmamalarıdır. Oysa her kültürün farklı bir güzelliği olabilir. Bunun için daha yakından tanımak gerekir. Bizler başka kültürler hakkında bilgili olursak çevremizdeki kişilere bunları aktarırız. Herkeste böylece kültürel bir farkındalık oluşur. Bu da insanların bilinçlenmesi bakımından çok önemlidir. Mesela bazı yabancı ülkelerde bizim kültürümüzü kötüleyen haberler çıkıyor. Onlar aslında ülkemize gelip bizi daha yakından tanısa bu yanlış düşüncelerden kurtulacaklar ama bir kültürü tam olarak bilmeden sahip olunan bakış açısı gerçekçi olmuyor. İşte bu sorunun çözüm noktası farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmaktır.

Sonuç itibariyle kültürel farkındalığın artması insanların kafasındaki ön yargıyı kıran çok önemli bir şeydir. Buna bağlı olarak ilk kez bilgi sahibi olunan bir kültüre karşı daha hoşgörülü olunur. Zaten evrensel anlamda kültürler arasında bir hoşgörü iklimi olması gerekiyor. Kimseyi kültürünü tanımadan değerlendirmek yanlış anlaşılmalara yol açabilir. En iyisi bu konudaki eksiğimizi kapatmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski