Yandaki görselden hareketle bir kompozisyon yazınız.

Bu bölümü incelediğinizde yandaki görselden hareketle bir kompozisyon yazınız etkinliğine uygun olarak kompozisyon yazacak düzeyde fikir sahibi olacaksınız.



Ağaçlar dünyanın cam damarıdır. Ağaç ne kadar çok olursa dünyadaki canlılık da o kadar artar. Yani tüm canlıların varlığını sürdürmesi ağaçlara verilen önemle yakından ilişkilidir. Ağaç varsa dünya ayakta kalır, kainattaki canlılar yaşamını sorunsuzca sürdürür.

Mesela vücudumuz için kalp ne kadar önemliyse dünyanın yaşanılabilir olması için de ağaçlar o derece önemlidir. Kalp damarlara kan pompalıyor ve vücudun canlı kalmasını sağlıyor. Ağaçlar da havaya, çevreye oksijen yayarak, havadaki zararlı gazları emerek solunum açısından daha temiz bir hava sağlıyor. Aynı zamanda canlılara barınak oluyor. Doğamıza hayata veriyor.

Bir yerde yaşam belirtisi için ağaçlar en güzel göstergedir. Ağaçlar varsa, orada su vardır, hayat vardır şeklinde düşünebiliriz.  Bu anlamda çevrenin yeşil olması adına her şeyi yapmalıyız. Ağaç dikerek, orman varlığını çoğaltarak bu güzel atmosfere katkımızı eksik etmemeliyiz. Dünyadaki hayatın kökleri ancak ağaçları önemsemekle dallanır budaklanır. Böylelikle her yer sanki yeniden doğmuş gibi bir yaşam enerjisine kavuşur.

Sonuç olarak bıkmadan usanmadan ağaç dikmeliyiz. Ağaç dikerek aslında dünyanın bütün insanlık, bütün canlılar için yaşanabilecek en uygun yer haline gelmesini sağlamalıyız. Yeni nesillere ağaçları koruma bilinci kazandırmalıyız. Her yer ağaçlık olduğunda yeşilin verdiği hayatla dünya canlılığını korur. Oysa ağaçları yok edip, yakarsak o zaman dünyadaki yaşam için tehlike çanları çalıyor demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski