Dünyanın Gördüğü Her Büyük Başarı Önce Bir Hayaldi Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda dünyanın gördüğü her büyük başarı önce bir hayaldi sözü ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edineceksiniz.

Kimse başarıyı imkansız gibi görmemelidir. Çünkü biz ileriye dönük gerçekleşmesini istediğimiz konularda hayal kuruyoruz. Daha sonra bu uğurda elimizden geldiğinden fazlasını yaparak çalışıyoruz. İnsan bir şeyi çok istiyorsa ona ulaşmak için çok çaba gösteriyor. Sonunda da hak ettiği başarıyı kazanıyor. O yüzden büyük başarıların temelinde hayal vardır. Yani her büyük başarı kazanılmadan önce bazı insanların hayaliydi, sonradan gerçek oldu.

Öncelikle hayallerimizi küçümsememeliyiz. Onlar bize çalışma isteği veren çok önemli heveslerdir. Bu anlamda ben yapamam, başaramam gibi olumsuz şeyler düşünmemeliyiz. İstedikten sonra çok çalışarak bu hayalleri gerçekleştirebiliriz. Dolayısıyla gerçek olmasını isteğimiz hayallerin eşinden sonuna kadar gitmeliyiz. Hayal, insanı çalışmaya zorlar. Borç yiğidin kamçısıdır derler ya, hayal de başarının temel noktasıdır. Bir şeyler hayal edeceğiz ki o yönde kendimizde güç bulup daha iyi çalışalım. Yoksa hayaliniz olmadan çalışma şevkiniz de kırılır. İnsandaki çalışma azmi, bir şeyi başarma isteği olması için önceden hayalini kurmak gereklidir. Her şeyden önce insan büyük başarılar kazanabileceğine dair kendine inanmalıdır. Kendini ezik gören biri zaten başarıdan çok uzaktır. Önemli olan içimizdeki başarma gücünü ortaya çıkarmak ve hayallerimizden vazgeçmemektir.

Sonuç olarak her şeyin bir başlangıç noktası vardır. Bir şey gerçeğe dönüşmeden önce hayal edilir. Sonra bu hayale ulaşmak için bütün imkanlar işe koşulur. Yapılan bütün hazırlıklar başarı içindir. En sonunda da azimle birlikte büyük başarılar kazanılır. Biz de bu sürece uygun davranırsak yapamayacağımız bir şey yoktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski