Hayatta En Büyük Eğlence Başkasının Yapamazsın Dediğini Yapmaktır Kompozisyon

Bu sayfaya ise hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır kompozisyon ile ilgili bir metin yazdık.

Başkaları bizi küçük görebilir. Sen bunları yapamazsın diyebilir. Ancak bizler azmedip onların bizden beklemediği başarıları kazandığımızda en büyük eğlenceyi hak etmişiz demektir. Kendimizi kıymetsiz görmemeli, istersek neler başarabileceğimizi herkese göstermeliyiz. İnsan çevresinden duyduğu olumsuz düşüncelerden etkilenip geri plana çekilmemelidir. Hatta onlar bizi daha çok şevke getirmeli, hırsımızı artırmalıdır.

Birileri bizi kötülüyor, diye isteksiz davranmaya gerek yoktur. Tabii ki çalışacağız, isteyeceğiz, bu yolda mücadelemizi ortaya koyacağız. Ama en sonunda yapamayacağımız düşünülen zor işleri başardığımızda onların yüz ifadesini görke birle bir eğlencedir değil mi? Sizin başarınız veya mutluluğunuzdan belki de çatlayacaklar. Bundan daha güzel ve keyif veren bir eğlence olabilir mi? Sonuç olarak hakkımızda söylenen küçültücü ifadeler motivasyonumuzu artırmalıdır. Yenilmeyi kabul etmek asla çare değildir. Önemli olan onlara inat daha çok çalışıp o başarıyı yakalamak ve o kişilere lafını yedirmektir.

Başkasının yapamazsın dediğini yaptığımız zaman herkes karşınızda susar, kalır ve size karşı büyük bir saygı duyar. Demek ki bu adam gerçekten azmetmiş, aslında yanılmışım diyerek hatalarını kabul ederler. Belki de yüzünüze bile bakamaz hale gelirler. O anda artık söz sırası sizdedir. Hatta söze bile gerek yok, kazandığınız başarı her şeyi açıkça anlatmış olur. Böylece bir daha size bulaşmaz, ettiği laflardan ötürü utanırlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski