Besle Kargayı Oysun Gözünü Kompozisyon

Bu yazımızda besle kargayı oysun gözünü ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Dünyada her türden insan olabilir. Bazı kimseler iyilikbilir değildir. Siz birine iyilik edersiniz, onun için birçok kolaylık gösterirsiniz. Ama o kişi bundan anlamaz iyiliğe kötülükle cevap verebilir. Yani nankörlük eder.

Herkes iyilikten anlamıyor. Bugüne kadar besleyip büyüttüğünüz çocuğunuz bile yarın size nankör olabiliyor. Böyle kimselere nankör anlamında besle kargayı oysun gözünü demiş atalarımız. Bu söz son derece ibret alınması gereken derin anlamlara sahiptir. İyilikte bulunduğunuz, üstüne titrediğiniz, önemsediğiniz birinden nankörlük gördüğünüzde yüreğinizde onarılması çok güç yaralar oluşur. Çünkü böyle bir davranışla karşılaşmak insanın zoruna gider. Asıl acı veren de budur. Belki başkası nankörlük etse bu kadar ağır gelmez ancak iyiliğe karşı kötülük eden birinin olması hiç beklenmeyen bir şeydir.

Sonuç olarak çevremizde bize iyilik edenlere hainlik yapmamalıyız. Üzerimizde birçok hakkı bulunan kişilerin bu iyiliğini unutmamalı, onlara layık olacak şekilde davranmalıyız. Yani birisi size iyilik ediyorsa size önem verdiği için bunu yapıyor. Böyle güzel kalpli, iyi insanlara kötülük etmekten kaçınmalıyız. Onları bizden razı olacak biçimde memnun edersek gerçek insanlığı göstermiş oluruz. Olması gereken de budur değil mi?

Besle Kargayı Oysun Gözünü Kompozisyon Örneği

Bizleri büyüten, her sıkıntımızda yanımızda olan bir ailemiz var. Yani hayat devam ederken büyüyene kadar kahrımızı ailemiz çekiyor. Biz rahat edelim diye birçok zorluğa katlanıyorlar. Yıllar geçiyor, artık büyümüş oluyoruz. Bir işe giriyoruz. Kendimize ayrı bir ev tutuyoruz. Ailemize hiçbir katkımız olmayabiliyor. Bunun üstüne bir de onları üzecek şekilde davranıyorsak tam anlamıyla nankörlük etmiş oluyoruz.

İnsan bakıp büyüttüğü evladından hainlik görürse bu acıya yürek dayanmaz. Oysa ne çok emek verir biz ailemiz. Onlar üzme, değil el üstünde tutulmayı hak ediyor. Bu yüzden nankörlük etmemeliyiz. Bize hayatımız boyunca destek olan ailemize layık bir insan olmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski