Duvarı Nem İnsanı Gam Yıkar Kompozisyon

Bu yazımızda duvarı nem, insanı gam yıkar kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Neme maruz kalmayan bir duvar ilk başlarda çok sağlamdır. Yani kuru halde o duvara bir şey olmaz. Çünkü yıkılması için onu olumsuz etkileyen geçerli bir sebep henüz ortada yoktur. Ancak nem varsa orada zamanla duvarın sağlamlığı azalır. Onu sıkı tutan beton veya toprak her geçen gün yıkılmaya yüz yutar. Aşınarak en sonunda dayanamayacak hale gelir ve yıkılır.

İnsanları yıkan etken de gam çekmektir. Gam, dert, keder ve acı alamına gelir. Bir insan sürekli olarak gam çekerse aşamalı bir şekilde eski heyecanını yaşama sevincini yitirir. En sonunda o da bu derde dayanmaz ve çaresizlikten yıkılır. İnsanlar normalde başına bir şey gelmeyince acıya, kedere maruz kalmayınca aslında neşe doludur. Her şeyden, yaşamaktan keyif alırlar. Ancak olumsuzluklar üst üste geldiğinde bununla mücadele den biri belli bir süre sonra mücadele etme gücünü kaybeder. Buna insanı gam yıkar derler. Gerçekten de gam aşamalı bir şekilde insanı mahveder.

Sonuç olarak gam, keder bir kişiye sürekli musallat olursa bu, çok iyi sonuçlara yol açmaz. O insanı hayattan koparır. Dolayısıyla her ne kadar güçlü olursanız olun, gam çekmek kolay değildir. Gam, insanın bütün yaşam enerjisini sömüren ve onu çok kötü hale düşüren bir şeydir. Kısacası duvarı insan, nemi gam gibi düşünebiliriz. Çünkü yıkılanlar ve onları yıkan etkenler benzerlik taşır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski