Siz de gezip gördüğünüz bir yeri gezi yazısı şeklinde anlatınız.

Bu yazıda siz de gezip gördüğünüz bir yeri gezi yazısı şeklinde anlatınız sorusuna binaen geçen yıllarda gezdiğim Konya'yı kısaca anlayacağım.

Bundan birkaç yıl önce Konya'ya gitmiştim. Oraya yaklaşırken dümdüz bir ovada kurulmuş bir şehir manzarası uzaktan görünüyordu. Etrafı bozkırın egemen olduğu fazla yüksek olmayan dağlarla çevriliydi.

Konya'ya vardığımda büyülenmiştim. Her yerde yüksek binalar göz dolduyordu. Tarihi bir kent olduğunu söylemişlerdi, ben de inanmamıştım ama gerçekten her tarafı tarih kokuyordu. Türbeleri, camileri Selçuklulardan izler taşıyordu.

Mevlana türbesini ziyaret ettiğimde oranın manevi havası bir başkaydı. Şehrin göbeğindeki Alaattin tepesi gezmeye değer bir güzellikteydi. Meram bağları ise tam bana göre bir yerdi. Şehrin bulunduğu alan dümdüz bir yer ama ağaç ve yeşillik adına eksiklikler göze çarpmaktadır.

Konya hakkında buğday ambarı tabiri kullanıldığını duymuştum. Uçsuz bucaksız ovalarında buğday tarlaları var. Her tarafında ekin ekiliyor. Bir de tehlikeli bir durum söz konusudur. O da bir sürü obruk oluşmuş. Tarlaların bulunduğu düzlüklerde sıklıkla obruğa rastlamak mümkün. Konya'yı gezip de etli ekmeğini yemeden, Mevlana şekerini tatmadan ayrılmak olmazdı. Ben bunların tadını çok beğendim. Hatta yanıma da aldım ki evdekilere ikram edeyim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski