3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili kompozisyon konusunu kısaca ele alacağız.

3 Aralık tüm dünyada engellileri hatırlamak ve onların farkında olmamızı sağlayan özel bir gündür. Başka zaman belki aklımıza bile gelmez ama bu günde engellileri daha çok önemsediğimizi gösteriyoruz.

Engelli kelimesi ilk bakışta kulağa hoş gelmiyor. Sanki onları bu kelimeyle etiketlemiş gibi oluyoruz. Ben engelli demek yerine özel gereksinimli bireyler demeyi daha doğru buluyorum. Herhangi bir sebepten dolayı bir eksiği bulunan bu insanlar bizden biridir. Onları asla ayırt etmemeliyiz. Evde, okulda, iş yerinde her zaman onlara usulüne uygun bir biçimde kolaylık göstermeliyiz. Onları karşımıza alıp insanca dinlemeliyiz. Neler yaşadıklarını, neler hissettiklerini anlamaya çalışmalıyız. Kendimizi onların yerine koyup bizzat o duyguyu yaşamalıyız. Böylece engellilerin her zaman yanında olduğumuzu gösterebiliriz. Bu, onlara seni çok iyi anlıyorum diyebilmektir. Yalnız olmadığını, fark edildiğini ve yanında onu anlayan birilerinin olduğunu gören bir engellinin dünyasında mutluluk yeşerir. Buna vesile olmak bile çok güzeldir.

Sonuçta bu durum bir tercih meselesi değildir. Onların yerinde biz de olabilirdik. Durum böyle olunca bize düşen onları aramıza almak, sosyal bir insan olmalarına katkı sağlamaktır. Yanımızda bulundukları zaman hiçbir şekilde onları rencide edecek bir davranış sergilememeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski