Vatanımız uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerine bir teşekkür mektubu yazınız.

Sizler için bu yazımızda vatanımız uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerine bir teşekkür mektubu yazınız hakkında kısa bir mektup yazacağım.

Vatanın selametini canından kıymetli gören aziz şehidim, 15 Temmuz'da korku nedir bilmeden kendinizi namlunun önüne attınız. Şehit olarak adınızı unutulmaz kahramanlarımız arasına yazdırdınız. Siz biz gençlere vatan için can vermenin ne demek olduğunu gösterdiniz. O gece tüm Türkiye sokağa çıktı. Herkesin amacı vatanımızı darbecilere karşı savunmak, bağımsızlığımıza gölge düşürmemekti. Sizler de evde durabilirdiniz. Ama siz dışarı çıkmaya zorlayan, vatan uğruna savaşmaktı. Bu anlamda cesaretiniz, damarlarınızda dolaşan vatan aşkınız çok büyüktür.

Sevgili şahit abilerim kiminiz tanka karşı durdu, kiminiz hainlik eden darbecilerin mermilerinin önünde korkmadan vatanı savundunuz. Kiminiz de darbeci komutanlara karşı gelerek vatanın birliğine sahip çıkarken şehit oldunuz. Bu yüce vatan sevginiz hiç unutulmayacaktır. Gösterdiğiniz kahramanlıkla canınızı bu vatan uğruna verdiniz ama sizler sayesinde ülkemiz işgalden, parçalanmaktan, iç karışıklıktan kısa zamanda kurtuldu. Bu yüzden sizlere ne kadar teşekkür etsek kesinlikle tam hakkınızı veremeyiz. Şimdi vatanımız, vatandaşımız birlik ve huzur içinde varlığını sürdürüyor. Bunda sizin fedakarlığınız çok fazladır.

Çok kıymetli 15 Temmuz şehitlerimiz, o gün ülkemiz için bir dönüm noktası oldu. Karanlığı sizin ışığınız aydınlattı. Darbe yapmak isteyen bir grup hainin kendi savaş uçaklarımızı kullanarak halka ateş açacak kadar gözleri dönmüştü. Siz vatanımızın, milletimizin saflarında yer alarak, canınızdan olacağını bile bile onlara karşı gelerek bu vatanın bağımsızlığını, halkımızın bütünlüğünü korudunuz. Ruhunuz şad olsun. Size çok dua ediyoruz. Geride gözü yaşlı aileler bıraktınız lakin milletimizin gönlünde taht kurdunuz. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski