Elimizdekileri başkalarıyla paylaşmak toplumda nasıl bir etki yaratır?

Bu yazımızda elimizdekileri başkalarıyla paylaşmak toplumda nasıl bir etki yaratır konusunda düşüncelerimizi nedenleriyle anlatacağız.

Elimizdekileri başkalarıyla paylaşmaya her şeyden önce toplumda paylaşmaya bir teşvik demektir. Yani bizim paylaştığımızı gören, duyan birileri de bunu örnek alabilir. Böylece insandan insana geçen bir paylaşma zinciri oluşur.

Zaten elimizdeki bir şeyi olmayanla paylaşmak çok önemli bir insanlık vazifesidir. Biz eğer böyle yaparsak toplumda bize dair olumlu bir bakış açısı meydana gelir. Herkes bizi paylaşımcı yapımız sayesinde tanır. İmkanı olanlar da ben de paylaşayım diyebilir. Yani dünya geçici, saklayıp ne yapacağım der ve artık onlar da paylaşmaya istekli olur. Bunun sonucunda toplumda muhtaç halde kimse kalmaz. Böyle anlamlı bir halkada yer almak son derece güzeldir. Mesela bir su baskını yaşanıyor: Selzedeler için insanlar elindekini paylaşıp onlara yardımcı oluyor. Herkes bunu yapınca tüm toplumda bir iyilik zincir ortaya çıkıyor Dolayısıyla elimizdekileri paylaşmak; toplumda iyilik, paylaşma duygularının açığa çıkması, başkaları için hayatı kolaylaştırmanın önemsenmesi bakımından bir etki yaratır.

İnsanlar genellikle çevresinde gördüğü olumlu davranışları kendileri de yapmak ister. Bu yüzden basit bir şeyimzi bile osl aonu paylaşmaktan çekinmemeliyiz. Küçük bir güzellik topluma yayılırsa çok büyük bir anlam kazanır. Paylaşamk da bu güzellikler arasındadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski