İftiradan Taş Çatlar ile İlgili Kompozisyon

Sizler için yazmış olduğumuz iftiradan taş çatlar ile ilgili kompozisyon yazısını bu sayfadan inceleyebilirsiniz.

İftira atmak haksız yere suçu bulunmayan birine çamur atmak demektir. Bir insan iftira atılıyorsa o kişi taş olsa çatlar. Çünkü iftira etmek demek, ağır bir ithamda bulunmaktır. Öncelikle insanları hakkında bilip bilmende bir yargıya varmak çok yanlıştır. Bizler insanız, elbette istemeden de olsa bir hataya düşebiliriz. Lakin olayın aslını anlamadan, bilmeden kimseye iftira atmamalıyız.

İftira atmak karşıdaki insanın kalbini yıkmakla eş değerdir. Yani taşa bile iftira etseniz, o kadar sert ve dayanıklılığına rağmen o da çatlar. Buradan anlıyoruz ki iftira çok ağır bir şeydir. Mesela okulda birinin bir şeyi çalınsa onu görmediğimiz halde bir arkadaşımızın çaldığını söylesek, bu ona karşı yapılmış çok büyük bir haksızlık olur değil mi? Bu düpedüz iftiradır. O arkadaşımızı ne kadar üzmüş olduğumuzu bilebilir miyiz? Görüldüğü gibi mesel ne olursa olsun görmediğimiz bir şey hakkında yorum yapmak asla doğru değildir. Zaten bir insanı yapmadığı bir şeyden dolayı suçlamak çok acı verici bir ithamdır. Sonra onun suçsuz olduğu ortaya çıkınca ne kadar zorda kalırız, Hiç düşündünüz mü? Kendimizi nasıl affettireceğiz veya yüzümüz ona nasıl bakacak? Bunlar zor durumlardır. Dolayısıyla emin olmadan, görmeden kimseye iftira atmamalıyız.

Sonuç olarak kimseye iftira atmak gibi bir yanlışa düşmemeliyiz. Her zaman iyi niyetli bir insan olmaya çalışmalıyız. İftira attığımız zaman karşıdaki kişiyi çok ciddi anlamda incitmiş oluruz. Aynı zamanda günaha bile girebiliriz. O yüzden insanlarla ilişkilerimizde anlayışı olmalı, kimseyi üzecek, derinden yaralayacak sözlerden kaçınmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski