Az Konuşan Pişman Olmaz Kompozisyon

Bu yazımızda az konuşan pişman olmaz ile ilgili kompozisyon yazacağız.

Çok konuşmak hepimizin bildiği üzere her zaman iyi olmaz. Çünkü çok konuşan gevezelik etmiş demektir ve boş konuşur. Ayrıca çok konuştuğumuzda bazen ağzımızdan söylemek istemediğimiz kelimeler dökülür. Lafı da geri alamayacağımıza gör zor durumda kalırız. Bu gibi sebepler yüzünden az konuşmak daha doğrudur.

Bazı insanlar çok konuşmayı bir marifet sanabilir. Dır dır etmek kafa ütülediği için çevredekileri bundan rahatsızlık duyabilir. O yüzden bizler bilip bilmediğimiz ne olursa olsun yeteri kadar konuşmayı davranış edinmeliyiz. Çok fazla konuşunca önemli bir şey yapmış olmuyoruz. Hatta yanlış anlaşılmalara yol açabiliriz. az ve öz konuşmak ise insanı daha kıymetli yapabilir. Çünkü az konuşmak olgun ve haddini bilen kişilerin işidir. Haddinden fazla konuşmak pişman olacak sözlere neden olabilir. Çünkü dil her taraf döner. İstemden de olsa bir anlık gaflete düşer, bir söz söylersiniz. Bu sözden dolayı keşke demeseydim diye pişman olabilirsiniz. Dili tutmak ve yalnızca lazım olduğu anda ağzımız açmak insana yakışan bir özelliktir.

Sonuç itibariye yerinde konuşmak mantıklı olacaktır. Gevezelik edip insanların başını şişirmek son derece itici bir davranıştır. Gerektiği kadar konuşmak ise sözlerimizde ölçülü olduğumuzu gösterir. Yani neden ben az söyle anlatacağım bir şeyi boş konuşarak, gevezelik ederek uzatayım ki? O yüzden az konuşunca hem insanların gözündeki itibarınız sarsılmaz, hem de demek istediğiniz kolaylıkla anlaşılır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski