Vatan ve Şehitlik ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda vatan ve şehitlik ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

Vatan ve şehitlik birbirinden ayrı düşünülemez. Şehitliğin vatan için olması onu yücelten bir duygudur. Çünkü vatanı korumak için gerekirse şehit olunur. Vatan, insanın insan yaraşır biçimde kendi ülkesinde onuruyla yaşaması için bir nimettir. Vatan sayesinde yaşantımız normal seyrinde devam etmektedir. Herkes işinde gücünde olarak çalışır. Oysa vatandan yoksun olunca böyle şeyler mümkün değildir. Verdiğimiz binlerce şehidin vatan için canını feda etmesi işte bu nedenle çok anlamlıdır.

Vatanın geleceği tehdit altındaysa şehitlik kaçınılmazdır. Çünkü insanlarımız vatanına bağlılığını onun içi gerektiğinde gözünü kırpmadan şehit olmayı göze alarak kanıtlamaktadır. Mesela geçmişten günümüze binlerce şehidimiz vardır. Hiç düşündünüz mü, bu insanlar neden şehit oluyor diye. Demek ki vatan çok kıymetli değil mi? Dolayısıyla vatan hür bir şekilde yaşama hakkını sunar bizlere. Vatan topraklarımızda kendi evimiz var, işimiz var. Hepimiz hayatımızı hedeflerimize göre yaşıyoruz. Devletimiz bütün imkanları sağlıyor. Herkes çalışıyor, yuva kuruyor, okuyup meslek sahibi oluyor. Yani bütün bu insanların yaşadığı güzellikler vatanımız olmasından ötürüdür. Şehitlerimizin ne kadar önemli bir fedakarlıkta bulunduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Onlar sayesinde bizler kendi özgür ülkemizde refah içinde hayatımızı sürdürüyoruz.

Başka devletlere eli mahkum yaşayan insanlar esaret altında oldukları için böyle kıymet görmez. Kendi devletimizin olması bu bakımdan çok önemlidir. Vatan bağımsızca yaşamayı, kendimize bir hayat kurmayı sağladığı için onun uğrunda gerekirse şehit oluyoruz. Çünkü şehitlik vatan içindir. Geride kalan ailelerimiz, çocuklarımız, milletimiz özgürce yaşasın diye şehit olan kahramanlarımızı asla unutmamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski