Kişilikli Olmak Kimse Görmediği Zaman Da Doğru Olanı Yapmaktır Kompozisyon

Bu yazımızda kişilikli olmak kimse görmediği zaman da doğru olanı yapmaktır kompozisyon konusuna kısaca değineceğiz.

Bir insan bir şey yaptığında yanında kimse olup olmamasına bakmadan yapmalıdır. Yaptığı şey doğru ise kimse görmediğinde de aynı olmalıdır. Yani başkasının yanında doğru olanı yapıp da kimse yokken kötü işler yapan kişi henüz kişilik sahibi değildir. Önemli olan her zaman, her yerde yanınızda biri olmasına bakmaksızın doğruyu yapmaktır.

Bazen kimseler görmesin diye kötü şeyler yapabiliriz. Bu yanlış bir durumdur. Kişiliği oturmuş insanlar yalnız başına kaldığında bile kötü ve olumsuz şeylerden uzak durur. Oysa istese yanlış bir sürü şey yapabilir değil mi? Çünkü yanında hiç kimse yoktur. Ancak o böyle düşünmez. İlla birinin olması gerekmiyor. Tek kaldığınızda doğru işleri yine yapıyorsanız bu sizin karakterinizin yerleştiğini gösterir. Mesela insanlarla iç içeyken bu çok yanlış, doğru olan budur gibi bir tavır sergileyip de yalnızken yanlış olan şeyler peşinde koşmak hiç yakışık almaz. Özümüz, sözümüz ve davranışlarımız da doğru ve tutarlı olmalıdır. Sınıfta kimse olmayınca başkalarının eşyasını karıştırmayan biri doğru olanı yapmış olur. Yani o karakteri düzgün biridir diyebiliriz.

Toparlayacak olursak doğru olan insan yakışan her türlü davranıştır. İnsan için en önemlisi daima doğruyu tercih etmek ve kötü olan şeylerden kaçınmaktır. Bu kapsamda ister topluma çıktığımızda, ister yalnız halde kaldığımızda hep doğru şeyler yapmalıyız. Kişiliksiz bir insan olmayı hiç kimse istemez değil mi? Biz de doğru olanı kimse yokken bile yapıyorsak kişilikli bir birey olmuşuz demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski