Pireyi Deve Yapmak ile İlgili Hikaye

Fikir verir diye pireyi deve yapmak ile ilgili hikaye hakkında kısaca söz edeceğiz.

İlk olarak pireyi deve yapmak çok da önemli olmayan basit bir şeyi gereğinden fazla büyütmek anlamına gelmektdir diyelim. Bir sabah vakti uykusunu almış vaziyette kalkan Şule kahvaltısını yaptıktan sonra ev temizliğine el attı. O gün işleri erken bitirip yakın arkadaşı Cansu'yu arayıp onunla biraz gezmek istediğini söyleyecekti. Okulun verdiği yorgunluğu da üzerinden atarak dışarıda kafa dağıtmak istiyordu.

Annesiyle birlikte ev işlerini çabucak bitirdiler. Bir de kahve yapıp karşılıklı içtiler. Bugünü arkadaşıyla geçirmek istediğini, biraz hava almanın ona iyi geleceğini annedine anlattı. Annesi de git yavrum, zaten işin başından aşkın, gezip eğlenmeye de ihtiyacın var, dedi. Şule kahvesini bitirdikten sonra arkadaşına telefon etti. Cansu telefonu açmıyordu. Şule birkaç kez daha aradı ama nafileydi. Bunun üstüne biraz morali bozuldu.

Az sonra Cansu'dan mesaj geldi. Şu anda kuzenlerimle piknikteyiz yazmıştı. Şule bu küçük olayı kafasında büyüttü. Cansu ile o günden sonra hiç konuşmadı. Okul gittiği ilk gün Cansu yanına gelip durumu anlatmaya çalışsa da Şule ona çok içerlemişti. Halbuki bir tek iyi anlaştığı Cansu vardı. Geçen hafta konuştuklarında ben müsaitim ararsan dışarı çıkar, gezeriz demişti. Ancak Şule aradığında piknikte olduğunu yazarak onu geri çevirmişti. Buradaki olay önemsiz, küçük bir olaydır. Şule bunu aklına takmış, abartmış ve çok büyütmüş olduğu için arkadaşlıklarına bile son verdi.

Artık Cansu ile arası açıldı. Cansu onu ikna etmek için ne yaptıysa da olmadı. O günden sonra Şule tek başına takılmaya başladı. Kimseyle konuşmuyor okul biter bitmez eve gidiyordu. Cansu da meseleyi bu kadar büyüttüğü için şaşkındı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski